Doğum yapmak için en ideal ay hangisi?

Hamilelik kadın için oldukça kutsal bir dönemdir. Ancak sıklıkla sorulan sorulara göre doğum yapmak için en ideal ay hangisi? gibi merak edilenleri derledik.

Doğum yapmak için en ideal ay hangisi?

Anne olmak bir kadın için en güzel duyguların tarifidir. Kadınlar için oldukça kursal olan hamilelik dönemi anne adayları için tarifi anlatılması imkansız bir duygudur. Anne adaylarının sıklıkla sorduğu konulardan biri de hamilelik döneminde anne ve bebek sağlığı için ideal doğum ayı hangsidir? gibi merak edilen soruları sizler için derledik! İşte merak ettiğiniz o sorunun cevabı...

Yapılan araştırmalara göre anne ve bebek sağlığı başlığı aldında ideal doğum ayı Aralık olarak belirlendi. Nedeni ise bu ayda kadınların düşük riskinin daha az olduğu ve bebeğin hayatta kalma ihtimalinin çok daha yüksek olduğu belirlendi. Amerika'da yapılan bu araştırmaya göre yaklaşık 270 bin hamile kadının incelenmesi sonucunda çıkan sonuçlara göre 'hamilelikte en zor geçen ay ise Haziran ayı' olduğu belirlendi. Ancak her ne kadar yapılan araştırmalar bu sonuçlar doğrultusunda olsa bile kış mevsiminin geçen hava şartları, anne ve bebeği risk altına alan çeşitli hastalıklar kötü etkilediği söyleniyor. 

anne bebek

ERKEN DOĞUMA NEDEN OLABİLİR...

Ancak Aralık ayının olumsuzluklarının yanında Haziran ayınında hava şartlarının aşırı sıcak olaması anne adayının erken doğum yapmasına neden olabiliyor. Ancak hamilelik döneminin son ayları yerine ilk aylarının anne ve bebek için D vitamini desteği açısından oldukça faydalı olduğu söyleniyor.

Yorumlar