Dökülen saçlar için doğal maske tarifleri nelerdir hangi maskeler saç döklmesine iyi gelir?

Dış görünümün tamamlayıcısı olan saçları güçlü tutmak ve dökülen saçlara alternatif doğal saç maskelerini sizler için derledik.

Dökülen saçlar için doğal maske tarifleri nelerdir hangi maskeler saç döklmesine iyi gelir?

Dış görünümü değiştiren tamamlayıcılarımızdan biri de saçlarımızdır. Kişinin görünüşünü değiştiren saçları güçlü tutmak oldukça zor ve dökülen saçları toparlamak için epey bir zaman gerektirmektedir. Ancak bugün elmaelma.com okurları için evde elinizin altında bulunan malzemelerle pratik bir şekilde ve etkisini hızlı alabileceğiniz maske tariflerini hazırladık.

YOĞURT MASKESİ

İçinde bulunan D, B16, B12, C vitaminleri, kalsiyum ve proteinler, yoğurdu saçlarınız için doğal bir maskeye dönüştürüyor. Malzemeleri ve yapılışı açısından da kolaylık sunan yoğurt maskesi için 1 bardak yoğurdu, 1 çorba kaşığı elma sirkesini ve yine bir çorba kaşığı balı kâsede karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza dipten uçlara doğru uygulayın.

Bu işlemi yaparken saçlarınızın diplerine masaj yapmalı ve saçlarınızı bölüm bölüm almalısınız.Saç maskelerini temiz saçlara yapmak daha iyi sonuçlar verir. Yoğurt maskesini saçınızda 15 dakika beklettikten sonra soğuk suyla durulamalısınız. Yoğurdun içindeki proteinler saçlarınıza nem kazandırırken, vitaminler ve kalsiyum saç direncinizi arttıracak ve daha sağlıklı saçlara kavuşacaksınız.

YUMURTA MASKESİ

Yumurta, protein ve aminoasit açısından çok zengin bir gıdadır. Proteinlerin yanı sıra yağ asitleri, A, D, E vitaminleri ve sülfür yumurtanın diğer besleyici maddeleridir. Saçlarınızı yumuşatırken yıpranmalarını önler ve saça parlaklıkla birlikte nem kazandırır. Saçların dökülmesini engellerken hızlı uzamasını da sağlar.

1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı limon suyu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağına 1 adet çırpılmış yumurtaya ekleyin ve karıştırın. Yapılan karışımı temiz saçlarınıza ve saç derinize masaj yaparak uygulayın. 20 dakika boyunca bu maskeyi bekletin ve soğuk suyla durulayın. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta saçlarınızı durularken soğuk su kullanmanızdır. Zira sıcak su yumurtanın pişmesini sağlayabilir ve saçlarınızın arınmasını zorlaştırabilir.

BİBERİYE İLE MUCİZELER YARATIN!

Biberiye antiseptik özellikler taşıyan önemli bir bitkidir. Kullanımı çok geniş olmakla birlikte saça olan faydaları ise çok bilinmez. Biberiye saç deriniz üzerindeki dolaşımı hızlandırarak saçlarınızın daha çok beslenmesini sağlar ve dökülmesini engeller. Özellikle saç telleriniz inceyse biberiye saç direncini arttırarak saçlarınızın daha sağlıklı görünmesini sağlar. Antiseptik olması sebebiyle kepek oluşumunu engeller ve saçlarınıza nem kazandırır.

Yorumlar