Dolunay sizi nasıl etkileyecek?

Yay Burcunda Dolunay... Büyüteç mi? Yoksa At Gözlüğü mü? Astrolog Demet Baltacı 13 Haziran'da gerçekleşen Dolunay'ı yorumluyor!

Dolunay sizi nasıl etkileyecek?

13 Haziran’da sabah 07:11’ de Güneş ve Ay İkizler-Yay aksında karşı karşıya gelecek ve 22 derece Yay burcunda Dolunay oluşacak.

Dolunaylar Yeni ay dönemlerinde tohumu atılan girişimlerin olgunlaştığı ve görünür hale geldiği zamanlardır. Belirsiz olan durumlar netleşir, gizli olan kavramlar ortaya çıkar. Bu durumun yarattığı farkındalık ile gerek maddi dünyada gerekse manevi boyutta önemli gelişmeler yaşarız.

Yay burcu İkizler burcunda elde edilen bilginin daha geniş kitlelere yayılmasını temsil eder. Ateş elementinin değişken nitelikli burcu Yay hevesli, coşkulu, iyimser enerjisiyle geniş kitlelere hitap eden evrensel konularla ilgilenir. Yüksek öğrenim, yabancı kültürler, yurtdışı ilişkiler, uzun seyahatler, medya, yayıncılık, din, felsefe, dış ticaret, turizm, üniversiteler, akademisyenler, hukuk, kanunlar, mahkemeler avukatlar, yargıçlar, büyük elçiler, diplomatlar, hakimler, din adamları, ibadet yerleri Yay burcu tarafından temsil edilir.

Venüs ve Satürn arasında oluşan karşıt açı ilişkilerde, maddi, manevi paylaşımlara bir kısıtlama ve disiplin getirirken, uzun vadede güven ve istikrar oluşturmada şans verebilir. Aslında bu dönemde buna zorunlu olduğumuzu daha fazla hissedebiliriz. Mars Plüton arasındaki kare görünüm güçlü enerjisiyle büyük çatışmalar yaratabilir. Yay burcu ve Jüpiter’in iyimser enerjisi ile çatışma değil büyük girişimler için çaba göstermeliyiz.

Yay burcu bedenimizde kan, karaciğer, üst bacaklar ve kalça bölgesini yönetir. Dolunay döneminde bu organlarda hassasiyet artabilir. Bu organlarla ilgili sağlık sorunları varsa ve bir operasyon gündeme gelirse Ay’ın ışığının azalmasını beklemek daha doğru olabilir. Jüpiter abartılara sebep olabileceği için beslenme ve kişisel zevkler konusunda da aşırılıklar oluşabilir. Bu durum sağlığımızı da etkileyebilir.

Venüs’ün de Boğa burcunda olduğunu düşünürsek fazla tatlı tüketimi özellikle şeker problemi olanlar için risk oluşturabilir. Bunun yanı sıra fiziksel aktivite ve spor yaparken de ölçülü olmalı, mümkünse kendimizi fazla yormamalıyız.

Bu dolunay döneminde açık havada zaman geçirmek, gezmek, seyahat etmek, kültürel faaliyetlere katılmak, akrabalarla görüşmek, gelecek üzerine planlar yapmak, okumak, yazmak vb. daha verimli olabilir.

Yay burcu dolunayında bu alanlarda bazı hızlı gelişmeler olması mümkün. Kişisel haritalarımızda Yay burcu hangi ev konularını yönetiyorsa o alanlarda bazı hareketlenmeler bekleyebiliriz. Daha önceden başlayan girişimlerden sonuç alabiliriz.

Yay, İkizler, Başak, Balık burçlarının üçüncü dekanında doğanlar bu dolunaydan daha fazla etkilenebilirler. Bunun yanı sıra 22 derece ve yakınlarında değişken bir burçta yükseleni ve kişisel gezegeni olanlar da dolunaydan etki alabilirler.

Dolunay haritasında Yengeç burcu yükseliyor. Yönetici Jüpiter yükselende yerleşerek Yengeç burcunun temsil ettiği duygusal kavramlar, ev, aile, vatan, toprak, güvenlik, bakım, beslenme öne çıkıyor. Jüpiter haritanın altıncı evinde yerleşen Ay ile 150 derecelik açı yapıyor. Ay ve Jüpiter arasında karşılıklı etkileşim var. Duygusal beklentilerin biraz abartılabileceği, iyi niyetli yaklaşımların suistimal edilebileceğini de işaret ediyor. Yani gerçekleri değil de görmek istediklerimizi görebiliriz.
 

Yorumlar