Donmuş et nasıl çözülür saatlerce beklemenize gerek yok

Donmuş et nasıl çözülür? Saatlerce beklemek zorunda kalmadan donmuş etlerinizi vereceğimiz yöntem ile çözebilirsniz.

Donmuş et nasıl çözülür saatlerce beklemenize gerek yok

Etinizi buzluğa attınız ve ani misafiriniz mi geliyor? Kara kara bu et nasıl çzöülecek diye düşünüyorsanız ilacınız bu haberde. Oda sıcaklığında saatlercce beklemek yerine aşağıda göstereceğimiz bu yöntemle etleriniz hemen çözülecek ve istediğiniz yemeği hemen yapacaksınız.

ETİ SICAK SUDA BEKLETMEYİN

Normal şartlarda eti saatlerce oda sıcaklığında bekletiyoruz, bu yöntem uzun sürüyor, makul değil. Eti sıcak suda bekletme doğru değil, etin dış kısmının pişmesine ve içten bakterilenmesine neden oluruz. Donmuş haldeyken pişirmeye çalışmak delilik, bu yöntemlerin hepsi yanlış.

TENCERE SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Doğru yöntem: İlk olarak etimizi buzluktan çıkarıyoruz. Boş bir metal tencereye ne soğuk ne sıcak, ılık su dolduruyoruz. Eti pişirme tepsisinin üzerine alıyoruz, üstüne de içi su dolu tencereyi koyuyoruz ve. etin kalınlığına göre dakikalar içinde çözüldüğüne tanıklık ediyoruz, bu yöntem doğru.


Bu yöntemin en doğru yöntem olmasında birkaç sebep var. Birincisi, içi su dolu tencerenin ete yaptığı baskıdan dolayı buzun hızlı çözülmesi. İkincisi de metalin ısıyı çok daha iyi iletmesi. Ilık suyun sıcaklığını ete çok daha iyi iletiyor.

Yorumlar