Dudak çatlağına ne iyi gelir nasıl geçer her gün bal sürerseniz...

Dudak çatlağına ne iyi gelir? Özellikle kışın sert geçen zamanlarında sıklıkla şikayet edilen dudak çatlaklarından korunmak için bu önerilere göz atabilirsiniz!

Dudak çatlağına ne iyi gelir nasıl geçer her gün bal sürerseniz...

Gün içerisinde sürekli olarak dudaklarınızdaki pürüzlerden kendinizi şikayetçi olurken buluyorsanız nedeni dudak çatlağı olabilir. kişiyi gün içerisinde huzursuz eden ve sürekli dudaklarınızı ıslatma hissiyatine ihtiyaç duyuyorsanız buna bir son vermek için elmaelma.com olarak hazırladığımız çözümlere göz atmaya ne dersiniz? Her ne kadar dışardan çözümü basit bir şeymiş gibi görünsede dudak çatlağının önlemi alınmadı taktirde canınızı yakan yaraların oluşmasına neden olabilir. Özellikle kış aylarında sıklıkla görülen bu sorunun üstesinden gelmek için aşağıdaki çözümlere bir göz atabilirsiniz...

BAL İHTİYACINIZI GÖREBİLİR!

Bal, dudak çatlaklarının tedavisinde en iyi sonucu veren doğal uygulama olarak bilinir. Aynı zamanda antibiyotik sayılabilecek bir içeriğe sahiptir. Ayrıca uygulaması da oldukça basittir. Parmağınıza aldığınız bir miktar balı çatlamış dudaklarınıza sürün ve yalamadan 15 dakika bu şekilde kalmasını sağlayın. Daha sonra kesinlikle dudaklarınızı yalamayın. Çünkü bu da bir çatlak nedenidir. Sürenin bitiminde ılık suyla dudaklarınızı temizleyin. Bu uygulamayı günde ortalama 2 – 3 kez tekrarlayın. Hızlı bir iyileşme olduğunu göreceksiniz.

BOL BOL SU TÜKETİN!

Dudak çatlaklarının bir numaralı düşmanı su ve suyun sağladığı nemdir. Bu nedenle dudak çatlaklarının tedavisinde yapabileceğiniz en iyi şey yeterli miktarda su tüketmektir. Bu sayede dudakların kaybettiği nemi daha hızlı şekilde tedarik edebilirsiniz. Her gün en az 8 bardak su içerek cildinizin tekrar canlanmasını desteklemelisiniz. 

NEMLENDİRİCİNİN ÖNEMİ BURDA DA KENDİNİ KORUYOR!

Dudaklarınız çatlamışsa bunun tedavisinde nemlendirici dudak kremlerinden kullanabilirsiniz. Hatta bu kremleri dudak çatlakları oluşmadan da kullanırsanız çatlakların oluşmasına neden olan durumu da bir anlamda ortadan kaldırabilirsiniz.  Renksiz dudak nemlendiricilerinden alabileceğiniz gibi ruj niyetine kullanacağınız dudak nemlendiricileri de tercih edebilirsiniz.

ŞEKERLE PÜTÜRCÜKLERDEN KURTULUN!

Şeker sayesinde dudaklarınızdaki ölü dokudan kurtulabilir ve iyileşme sürecinde yenilenmesine destek sağlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı bal le 1 tatlı kaşığı şekeri karıştırarak dudaklarınıza sürün ve 5 dakika bekletin. Sonra da ılık suyla temizleyin. 

TAM ANLAMIYLA TEDAVİ NİTELİĞİNDE SALATALIK!

Dudak çatlaklarının tedavi sürecini destekleyen en büyük yardımcı nem desteğidir. Salatalık da nem desteği sağlayabilecek bir üründür. Bu nedenle dilimlenmiş salatalıkları çatlamış dudaklarınızın üzerine koyarak nem desteği sağlayabilir ve çatlakların tedavisinde yol katedebilirsiniz.

VAZELİN İYİ BİR TERCİH OLABİLİR!

Yoğun nemlendirme özelliği olduğundan vazelin iyi bir tercih olabilir. Dudak kuruluğu önceden fark edilip vazelin kullanılırsa dudak çatlamalarının önüne geçmek de mümkündür.

DUDAK NEMLENDİRİCİLERİ

Dudak Balsamı: Dudak balsamı, var olan dudak çatlaklarının tedavisinde oldukça etkilidir. Özellikle soğuk iklimlerin hakim olduğu bölgelerde balsam sık kullanılan bir tedavi yöntemi olarak kullanılır. Dudak balsamları doğal ürünlerden yapıldığı için kullanılmasının hiçbir sakıncası yoktur. Hatta kış boyunca dudak çatlaklarınız oluştukça kullanımını tekrarlayabilirsiniz

Yorumlar