Duş alırken yapılan hatalar nelerdir nelere dikkat edilmelidir?

Cilt sağlığınız için çeşitli yöntemlere başvururken günlük yaşantınızda yaptığınız bazı hatalar cildinizde kalıcı hasara neden olabiliyor!

Duş alırken yapılan hatalar nelerdir nelere dikkat edilmelidir?

Daha sağlıklı ve parlak bir cilt için elimizden geleni yapıyoruz ancak günlük hayatta dikkate almadığımız bazı küçük detaylar cildimizde ileriye dönük hasarlar bırakabiliyor. Elmaelma.com okurları için bugün duş alırken sıklıkla yapılan hataları derledik. Bu hatalara dikkat! Eğerki dikkat etmemeye devam edersiniz, cildinizde kalıcı hasarlara neden olabilir!

DUŞ SONRASI CİLDİNİZİ KURULARKEN YUMUŞAK DAVRANIN!

Duş sonrası cildinizi kurularken cildinize hassas davranmalısınız! Yumuşak hareketlerle masaj yaparak kurulamaya özen gösterin. Sonrasında vucut losyonu ve vücut nemlendirici kremler kullanarak cilt bakımınızı ihmal etmeyin!

KAYNAR SUDAN UZAK DURUN

Cildinizi ne kadar sıcak su kullanırsanız vücut temizliğinizin o kadar iyi olacağını zannediyorsunuz ancak duşta ne kadar sıcak su kullanırsanız cildiniz de o kadar kurumasına sebebiyet verirsiniz. Aynı zamanda cildinizdeki tüm yağlı tabakayı kurutarak cildinizi savunmasız bırakmış olursunuz. Bu da cildinizde çeşitli kızarıklıklara ve tahrişlere neden olur. Duş alırken orta sıcaklıkta yıkanmaya dikkat edin.

NEMLİ LİFLERDEN UZAK DURUN

Cilt sağlığınız açısından haftalardır nemli kalan ve eskimiş liflerinize veda edin. Haftalardır nemli kalmış ve eski lifler bakteri oluşturur. Bu da cildinizde çeşitli cilt sorunlarına yol açar. Her duş sonrası liflerinizi kurutabileceğiniz bir yere asıp kurutun ve duş esnasında kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

DUŞTA UZUN SÜRE DURMAYIN

Aynı şekilde duşta uzun süre kalmak cilt kuruluğuna neden olmaktadır. Maksimum banyoda 10 dakikadan fazla kalmamaya özen göstermelisiniz.

Yorumlar