Duvardaki küf lekesi nasıl çıkar bu mucize tarif ile ötü görüntüden kurtulacaksınız

Küf lekesi çıkar mı? Duvardaki küf lekesi nasıl çıkar? Evinizdeki küf lekesinden bu yöntemlerle kurtulabilirsiniz.

Duvardaki küf lekesi nasıl çıkar bu mucize tarif ile ötü görüntüden kurtulacaksınız

Evinizin duvarlarındaki küf lekeleri canınızı mı sıkıyor? Çözüm basit. Duvardaki küf lekeler nasıl çıkar? Küf neden olur? diye soruyorsanız bu yazımız tam size göre. Oldukça basit bir işlemle duvardaki, mutfaktaki küf lekelerinden kurtulabilir, kötü görüntünün canınıza sıkmasına izin vermeyebilirsiniz

DUVARDAKİ KÜFLERİ TEMİZLEMEK İÇİN...

Evin farklı odalarında bulunan dolapların içlerindeki, özellikle de fazla nemli bir ortam olması ve sağlığa doğrudan etki edebilecek etkiye sahip olması nedeniyle mutfak dolaplarındaki küflenmelerden bir an önce kurtulmamız gerekiyor.

Bunun için doğal ürünlerden destek almak isteyenler içinse şöyle bir yöntem bulunuyor: Dolapların içindeki tüm malzemeleri çıkarıp güzelce yıkayın. Dolap içinde küf oluşan alanı kuru bir bezle ovalayarak silin ve küf lekelerinden bir miktar kurtulun. Kalan küf lekelerinin üzerine sirkeli su karışımını püskürtün. (1 su bardağı sirkeye 1 su bardağı su ilave edebilir, karışımı temiz bir sprey şişesinin içine koyarak kullanabilirsiniz) Bu şekilde yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra temiz bir fırçayla fırçalayarak kalan lekeleri de yok edin. Ardından kalıntıları yine kuru bir bezle güzelce toparlayıp dolap içinden uzaklaştırın.

Son olarak aktarlardan kolayca temin edebileceğiniz çay ağacı yağından en az 10-15 damlayı yine temiz bir sprey şişesine damlatıp üzerine 1 su bardağı su ilave edin. Bu karışımı da yine küflerden arındırdığınız tüm bölgeye uygulayın. 5-10 dakika beklettikten sonra temiz ve nemli bir bezle bölgeyi temizleyin. Dolap içlerinde nem nedeniyle yeniden küf oluşmasını engellemek için kuru bir bezle güzelce kurulamayı da ihmal etmeyin. İşte bu kadar!

DUVARDAKİ KÜF LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Rutubet olarak andığımız nem fazlalığı nedeniyle evlerin duvarlarında, özellikle de ocak ve fırından sık sık yükselen buhar nedeniyle mutfakların duvarlarında ve tavanlarında küf oluşabiliyor. Bu sağlıksız durumdan kurtulmak için imdadınıza tabii ki ilk olarak sirke koşuyor. Bu uygulamada üzüm, elma sirkesi gibi sirkeleri ya da temizlikte daha çok kullanılan beyaz sirkeyi tercih edebilirsiniz.

Öncelikle duvardaki küflü alanı temiz bir bezle güzelce temizleyin ve kurtulabildiğiniz kadar küften kurtulun. Geriye çok fazla leke kaldıysa ve duvarınız buna uygunsa zımparayla hafifçe zımparalayarak lekeleri azaltın. Kalan lekeler için sirke ve suyu aynı oranda karıştırın. Yani 1 bardak sirke kullanacaksanız 1 bardak da su kullanın. Bu karışımı sprey şişesine koyup duvar ve tavandaki tüm küflü bölgenin üzerine bolca püskürtün. Bu şekilde kurumasına izin vermeden yaklaşık 10-15 dakika bekletin ve sirkenin antiseptik özelliklerini göstermesinin keyfini sürün. Bu alandaki zararlı maddelerden kurtulduğunuzda temiz bir fırçayla tüm alanı güzelce fırçalayın. Tüm küf lekeleri çözüldüğünde sprey şişesindeki karışımı duvara yeniden püskürterek güzelce temizlenmesini sağlayın.

Temizleme işleminin ardından koku kalmasından endişeliyseniz temiz bir sprey şişesine sadece su ya da deterjanlı veya sabunlu su koyarak bölgeyi durulayabilirsiniz. Bu işlemin ardından duvarların hızlıca kurumasını sağlamak ve nem nedeniyle yeniden küflenmesini önlemek için temiz havluyla güzelce fazla suyu alın, odanızı havalandırarak duvarların hızla kurumasını sağlayın.

 

Yorumlar