Egolu olmamak için ne yapılmalıdır? Egodan kurtulmanın yolları nelerdir?

Üst düzel ego, insanlara ve diğer bütün konulara yukardan bakmanıza neden olmakla beraber toplumda istenmeyen kişi olmanıza neden olur.

Egolu olmamak için ne yapılmalıdır? Egodan kurtulmanın yolları nelerdir?

Her insanın farklı yönleri bulunmaktadır. Her insanın karakterine göre davranışlarının olması gibi bir gerçek vardır ancak ego dediğimiz bir gerçek var ki biz buna insanın ikinci maskesi olarak nitelendiriyoruz. Ancak insanların karaktere göre davranışları ve ego karıştırılmamalıdır. Ego diğer tüm insanları her şeyi kendisinden üstün görme biçimidir. En basitinden 'küçük dağları ben yarattım' tam da egoist insanların üzerine 'cuk' diye oturmaktadır. 

Her insanda az da olsa egonun küçük bir kısmı bulunmaktadır. Ancak bu durum kişiliğinizi, karakterinizi yönetmeye başladıysa orda bir durmak lazım. Bugün sizler için egolarınızı minimum düzeye indirecek yöntemleri sıraladık...

1) Hiç kimse mükemmel değildir...

Egosunu zirvede yaşayanlar için bir başkasının hatalarını yakalamaya ve bunu kullanmak onlar için paha biçilemez bir mutluluktur. Ancak hiç kimse mükemmel deiğildir. İnsanları herhangi bir özelliğine veya davranışına göre yargılarken ilk önce dev aynasına bir bakmak lazım.

2) En önemli şeyler listesi

Oturun ve hayatında en önemli şeylerin ne olduğunu ya da ne olabileceğinin bir listesini çıkartın. Lakin anlık gülüşlere ve egolarınıza yenik düşüp bir gün keşke demenizi istemeyiz. Aynı zamanda bu size sevdiklerinizi ve  kaybetmekten korktuklarınızın listesinide otomatik olarak çıkaracağı için hareket ederken iki kere düşünmenizi sağlayacaktır.

3) Şükredin!

Bir ortamda veya herhangi bir yerde egolarınız kabardığında unutmamalısınız ki sahip olamadıklarınızla karşı karşıya geldiğiniz anlar ve ortamlarıdır. Durun ve düşünün ileride yaptığınız şeyden veya davranıştan pişman olabilirsiniz veya bir zamanlar çok sevdiğiniz arkadaşınızı bir gün egolarınıza yenik düştüğünüz için kaybedebilirsiniz. Bu noktada sahip olduklarınıza ve bulunduğunuz pozisyona her zaman şükredin!

4) Sarılınca her şey geçer...

Sarılmak insan sağlığına oldukça faydası ve katkısı bulunmaktadır. Bu noktada egolarınıza yenik düştüğünüzü hissettiğiniz an sarılın. Birine uzun uzun sarılmak karşılıklı olarak hem pozitif enerji sağlar hem de rahatlatır.

5) Empati durumu kurtaracaktır!

Bir ortamda arkadaşınızla veya herhangi birisiyle tartışmaya başladığınızda kendinizi frenleyin ve kendinizi karşı taraftaki insanın yerine koyun. Böylelikle bir başkasının açısından duruma yaklaşabilir ve hatalı olduğunuz tarafları görebilir ve aynı zamanda sakinleşmenize de fayda sağlayacaktır.

 

Yorumlar