Eksi beş derecede 'tarihimiz'

İçindeki her şeyin buzdan olduğu, dünyanın ılıman iklimdeki ilk ve tek buz müzesi Magic Ice, heyecanla beklenen yeni konseptini 'Tarihe Bir de Buzdan Bakın' sloganı ile ziyarete açtı.

Eksi beş derecede 'tarihimiz'

Forum İstanbul AVM içinde ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Magic Ice Buz Müzesi, ilk konsepti olan Vikinglere veda ederek, 'Osmanlı ve Türk Tarihi'ni buza yansıtan -5 derecelik benzersiz bir sergi alanına dönüştü.

Değişen konsept için yaklaşık 300 Bin dolar para, 5000 saatlik insan gücü harcandı. 25 personelin yer aldığı yenileme çalışmalarının sonunda müzede, tarihin en farklı anlatım yolunu sunuyor. Ziyaretçilerini Osmanlı ve Türk Tarihi atmosferinde buluşturan müzede ilk çağlardan Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna, İstanbul’un Fethi’nden Cumhuriyet Dönemine kadar her şey buz heykeller ile tasvir ediliyor.

Eğiten ve Eğlendiren Bir Yolculuk

Tarihimizin dile getirildiği Buz Müzesi’nde, avlanan ilk insan (avcı) heykelinden, Çatalhöyük evine, İstanbul’un Fethi’nden, Ulu Önder Atatürk’ün lider duruşunu yansıtan karelere kadar Osmanlı ve Türk tarihini anlatan eserleri görebilmek mümkün.

6 bölümden oluşan buz müzesinde bilgilendirici ve eğlenceli bir yolculuk ziyaretçileri bekliyor. Ziyaret süresince konuklara müzenin konseptini anlatan film gösterimleri ve tarihsel bilgilendirmeler sunulurken, dönemleri anlatan heykeller de görsel bir şölen sunuyor. Ayrıca hediyelik eşya bölümünde tarihsel öğelerin yer aldığı hediyelikler ziyaretçilerin ilgisini çekmeye hazırlanıyor.

Eksi 5 Derecede Tarihi Hissedin

Tonlarca buzun usta ellerde nasıl şekil aldığını, tarihimizin ışıltısının buzun ışıltısı ile nasıl birleştiğini görmek isteyenler için 'Osmanlı ve Türk Tarihi' teması ile Magic Ice Buz Müzesi ziyaretçilerini bekliyor. Tarihi, 5 duyu organınızla eksi 5 derecede hissederek, unutulmaz bir deneyim yaşamaya hazır olun.

400 Ton 'Yerli Buz' Kullanıldı

Yeni yüzü ile ziyaretçilerinin karşısına çıkmaya hazırlanan müzenin ilk konseptinde 300 ton şeffaf buz kullanılırken, yeni konseptte bu rakam 500 tona ulaştı ve 400 ton buz Magic Ice’ın İstanbul’da kurduğu özel üretim tesislerinde elde edildi.

Yorumlar