Ellerden bulaşan hastalıklar nelerdir 30 saniye içerisinde yıkayın!

Ellerden bulaşan hastalık çeşitleri nelerdir? Hangi hastalıklar eller vasıtasıyla bulaşır? Gün içerisinde ellerimizi bir çok yere sürüyoruz. İşe o hastalıklar!

Gün içersinde iş yerinde, okulda ve çeşitli etkinliklerde fiziksel olarak kendimizi ifade ettiğimiz ellerimizi bir çok yere sürüyoruz. Ancak gözle görünmeyen bakterilerin el yoluyla bir çok hastalığa neden olduğunuz biliyor muydunuz? Evet her ne kadar farkında olmasak da bir çok hastalığı ellerimizden kapıyoruz. Elmaelma.com okurlarımız için Acıbadem Kadıköy Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Suna Yapalı bakın el yoluyla bulaşan hastalıklar hakkında bazı bilgilendirmelerde bulundu.

Mide bağırsak enfeksiyonlarından korunmanın en önemli kurallardan birisi ellerin yıkanmasıdır. Ellerden yiyeceklere bulaşan mikroorganizmalar sindirim sisteminde enfeksiyonlara yol açabilir. Tuvaletten, ev ve bahçe işlerinden sonra, evcil hayvanlarla oynadıktan sonra eller mutlaka yıkanmalıdır.

Ayrıca yiyeceğimiz gıdalara dokunmadan önce ellerimizi mutlaka yıkamalıyız. Eller 30 saniye süre ile bol sabunlu su ile parmak araları iyice ovalanarak yıkanmalıdır.

Yorumlar