Elma nasıl yenir soyularak mı yoksa soyulmayarak mı yenir?

Meyve kabuklu mu yenir yoksa kabuksuz mu? İşte bilimsel olarak meyvenin kabukları hakkında yapılan çeşitli faydaların gelin beraber inceleyelim.

Elma nasıl yenir soyularak mı yoksa soyulmayarak mı yenir?

Her ne kadar çevremizde veya ailemizde küçüklükten meyveyi soyarak veya soymayarak edindiğimiz alışkanlıklarımızda bugün meyve soyularak mı yenir, yoksa soyulmayarak mı yenir? sorusunun cevabını yapılan araştırmalarda ortaya çıktı. Bu güne kadar meyveyi soyarak veya soymayarak hata mı yaptık hadi gelin beraber inceleyelim. 

Yapılan araştırmalara göre kalp damar hastalıklarında ve iltihaplı hastalıklarda bu tarz hastalıklardan korunma amaçlı antioksidan etkili besinler etkilidir. Bu nedenle bu tarz hastalıklardan korunmak için elmanın kabuğunda oldukça yüksek miktarda bulunan antioksidan sayesinde etkili besinler arasında yer almaktadır. Bu nedenle günde kabuklu bir elma kansere karşı savunma mekanizması oluşturmaktadır. Elma kabuğunda yapılan araştırmalara göre iltihap giderici ve romatizma gibi iltihaplı eklem hastalıklarına karşı oldukça faydalı ve etkili olduğu tespit edilmiştir. 

ANTİOKSİDAN ÇEŞİTLİLİĞİ KABUKTA DAHA FAZLA!

Özellikle kırmızı elmanın kabuğunda daha fazla olan antioksiyaninlerin çeşitliliğinin daha fazla olduğu belirlenmiş ve kırmızı elma tüketildiğinde koruyuculuk oranı daha fazla artmaktadır. Yapılan bir araştırmada ursolik asidinin kanser hücrelerinin gelişimini engellediği gözlemlenmiştir. Bu nedenle çevremizde veya ailemizde ne söylenirse söylensin veya nasıl alışkanlık haline getirilmişse elmayı kabuğu ile tüketmeye özen göstermelisiniz.

Yorumlar