Elmalı pasta nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Bugün sizler için elmalı pasta tarifi hazırladık. Akşam 5 çayının yanına bence bir elmalı pasta haketmiş olabilirsiniz!

Elmalı pasta nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Akşam 5 saatlerini kahve ve çayı tek başına bırakmak olmaz! Bugün elmaelma.com okurları için elmalı pasta yapımını ve püf noktalarını hazırladık. Sizde sohbete gelen misafirlerinize bu lezzeti sunmak istemez misiniz? Oldukça yapımı kolay olan bu tarif bundan sonra tatlı tariflerinizin vazgeçilmezi olabilir! Eee hadi o zaman mutfağa iş başına! Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
200 gram margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Elmalı harç için:

4 adet rendelenmiş elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılış aşaması; Elmalı harcı hazırlamak için; rendelenmiş elmaları, toz şeker ve tarçın ilavesiyle elmalar suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika kavurun. Soğuması için bir kenarda bekletin.
Yumurta ve pudra şekerini oval bir kapta karıştırın. Yoğurdu, oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamurun dörtte birini ayırın ve bir kenarda bekletin. Geri kalan kısmını unlanmış mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla 1- 2 cm. kalınlığında açın.

Açtığınız hamuru yuvarlak fırın tepsisi ya da tart kalıbına dikkatlice alın. Hazırladığınız elmalı harcı üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve mutfak tezgahı üzerinde avuç içinizle bastırarak ince uzun çubuklar halinde açın.
Hamur parçalarını, elmalı pastanın üzerine kafes görüntüsünü alacak şekilde yerleştirin. Hamurların bağlantı noktalarına yapışması için hafifçe bastırın.
Elmalı pastayı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin ve dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar