Emziren anneler baharatlı yiyecek yemeli mi bebeğe zararı var mı anne sütünü olumsuz etkiler mi?

Anne adayları bebeğin hamilelik ve emzirme dönemi gibi hassas dönemlerden olumsuz etkilenmemesi için elinden geleni yapmaktadır. Baharat tüketimi de dahildir.

Emziren anneler baharatlı yiyecek yemeli mi bebeğe zararı var mı anne sütünü olumsuz etkiler mi?

Hamilelik bir anne adayı için oldukça kutsal bir dönemdir. Bu dönemde bebeğin zarar görmemesi ve bebek doğduktan sonra sütü etkileyecek herhangi bir durum yaşanmaması için bütün engelleri ortadan kaldırmaktadır. Bu yüzden bu dönem anne adayları için oldukça hassas bir dönemdir...

Bugün anne adayları ve hamilelik sürecinde olan anne adaylarının sıklıkla sorduğu ve merak ettiği sorulardan biri olan anne adayları hamilelik döneminde baharatlı yiyecekler tükelmeli mi yoksa tüketmemeli mi? Anne sütünü nasıl etkiler? Tüketilirse bebeği nasıl etkiler, gaz ya da titreme gibi durumlar yaşanır mı? gibi sorularınıza açıklık getirmek için bir derleme yaptık! İşte merak ettikleriniz...

anne adayının baharatlı besinler tüketmesi sakıncalı mıdır,

Sıklıkla sorulan sorular hakkında uzmanlar özellikle emziren annelerin baharatlı gıdalar tüketmesinde herhangi bir sakınca bulmamaktadırlar. Bu durum bebeği herhangi olumsuz şekilde etkilememektedir. Ancak halk arasındaki söylentiye göre ise anne adaylarının ve emziren annelerin baharatlı yiyeceklerden kaçınması gerekçesindeki bilgi kulaktan dolma bilgiler arasında yer almaktadır. Yapılan araştırmalara göre bu durumun akisin iddia edecek herhangi bir olumsuz açıklama bulunmamaktadır. 

emzirme ve hamilelik döneminde baharatlı şeyler tüketmek

HER BEBEK FARKLIDIR TÜKETİLEN BESİNLER ETKİLEYEBİLİR!

Her bebeğin farklıdır. Bu durumda annenin tükettiği bazı besinleri tüketmesi sonucunda  anne sütüne geçip bebeğinde etkilenmesi olasıdır. Bu duruma örnek verecek olursak anne turp yerse, anne sütünden bebeğinde bu besinden etkilenip gaz sorunu ile karşılaşması mümkün olabilir. 

Tükettiğimiz besinlerde bulunan protein, karbonhidrat, yağ küçük moleküllere ayrılarak kana karışır böylelikle anne sütüne kan yoluyla ulaşır. Aynı şekilde baharatlarda aynı yollarla anne sütüne karışmaktadır. Bu durum bebek anne karnındayken de yaşanmaktadır. Anne adayının yediği yiyecekler anne akrnındaki bebeğe de göbek kordonu ile aktarılır. Anne emzirme döneminde baharatı kesse bile hamilelik döneminde çocuğa geçmiş olur.

Yorumlar