Evcil hayvan nasıl seçilir?

.



Evinizde sizi koşulsuz şartsız seven, tatlı mı tatlı bir canlının daha olması harika olmaz mıydı? Uzmanların da çocuk gelişimi için özellikle tavsiye ettiği evcil hayvanlara bir şans verin. Onun bir oyuncak değil, canlı olduğunu da unutmayın. Bu yüzden ihtiyaçlarını karşılayamayacağınız hayvanlardan uzak durun.

Peki bu seçimleri neye göre yapacağız?
11 1

Çocukların gelişiminde evcil hayvanların yeri


Çocuğunuzun doğduğu andan itibaren gerek banyoda ördeklerle, gerekse yatağında sarılarak uyuttuğunuz ayıcıklarla kızgınlıklarını ve huzursuzluklarını yatıştırdınız. Evcil hayvanlar da aynı şekilde çocuğunuzun sosyalleşme denemelerinde, insanlarla etkileşim kurmalarında ve mutluluğu, üzüntüyü paylaşabilmelerinde büyük rol sahibidir.
11 2


Beş-altı yaşlarında çocuklarda işlem dönemi başlar. Artık neden-sonuç ilişkisini kurabilir. Ancak soyut gerçekleri henüz anlayamaz ve hep merak içinde olurlar. Örneğin ölümü ve doğumu sizin çocuğunuza somut ifadelerle anlatmanız gerekebilir. Bu gibi durumlarda ise evcil hayvanın önemi büyüktür.
11 3


Doğum ve ölüm gibi çocuk için çok travmatik olabilecek kavramları bir hayvanla öğrenmek, çocuğun bu farklı bilgilere uyumunu sağlayacaktır. Örneğin, çocuğun balığının ölmesi ile balık için düzenlenen bir tören onun bu ölüm kavramına alışmasını sağlayacak ve yeni bir balığın alınması ile yaşamın sürdüğünü görmesine yardımcı olacaktır.
11 4