Epilasyonda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Her kız çocuğunun ergenlik dönemine girmesiyle anneye büyük görevler düşmektedir. Peki anne kızının ilk tüylenmesiyle nasıl başa çıkmalı?

Epilasyonda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Her kız çocuğunun ilk tüylenme döneminde oluşan rahatsızlık ve utanmalarda ağda ve epilasyonda kaçma girişimlerinde bulunması karşısında çocuğunu yatıştırması ve tüylenme hakkında bilgilendirmesi en önemliside ilk epilasyonda dikkat edilmesi gereken konuları aktarmalıdır. Nasıl mı? İşte çocuğunuzun ilk epilasyonu hakkında bilmesi gerekenler...

İlk olarak epilasyon öncesi çocuğunuz bilgilendirilmeli...

KIzınızın vücudundaki değişimlerle beraber tüylenmesi karşısında kulaktan dolma bilgilerle hareket etmesine izin vermemelisiniz. Ergenlik çağında arkadaşları arasında her konu konuşulur. Edindiği bilgilerle yanlış yönlenmesine izin vermeyin!

Vücuttaki istenmeyen tüylerden nasıl kurtulacak!

Ergenlik çağında dış görünüş her zamankinden daha farklı olacak kızınız vücudundaki değişimler karşısında hem biraz daha fazla merak edecek hemede dış görünüşe her zamankinden biraz daha fazla özen gösterecektir. Bu dönemlerde kızınızın vücudundaki değişimlerle beraber istenmeyen sorunlarda doğmaya başlayacaktır. Bunların en başında gelen sorunlardan biri de tüylenmelerdir! Bu durumda yapmanız gereken en temel şey kızınızı istenmeyen tüylerden kurtulması için doğru bir şekilde yönlendirmelisiniz.

ilk defa epilasyon yapacaksanız bunlara dikkat

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için en doğru yöntem hangisidir?

Bu durumda akla ilk gelen yöntem ağda olacaktır ama acılı bir yöntem olacağı için kızını hem korkutabilir hem de tek başına uygulamasında zorlanabilecek bir yöntem olacaktır. Bu dönemlerde utangaçlığın zirvede olduğu ve vücudunda değişimler yaşayacağı için annesi olsanız bile ağda yapmak kızının bir hayli utanmasına neden olacaktır.İkinci seçenek ise jilet gelebilr fakat ilk deneme olacağı için jilet kızınız için tehlikeli olabilir.

Bu durumda bir diğer seçenek ise tüy dökücü kremler içerdiği kimyasal maddeler nedeniyle kızınızın cilt hassasiyetini düşünecek olursanız bu yöntem de pek mantıklı olmayacaktır. Bu durumda geriye tek bir yöntem kalıyor epilöter kullanmak! Hem uygun hemde en acısız yöntem olan bölgesel başlıkları barındıran bir epilatör kızınız için oldukça uygun olacaktır. Gen çbir kıza en uygun alınabilecek epilatör ise yeni başlayanlar için güvenilir bir markanın epilatörünü tercih etmelisiniz. Seçtiğiniz epilatörün her bölgeye uygun başlık içermesi gerekmektedir. Böylelikle acıyı en aza indirgemek mümkün olacaktır.

istenmeyen tüylerden kurtulmak için

 

 

 

 

 

Yorumlar