Epilepsi hastaları dikkat oruç nöbetlerinizi artırabilir!

Uzman Dr. Celal Şalçini, epilepsi hastalarının oruç tutarken dikkat etmesi gerektiğini söyleyip nöbetlerin artabileceğini vurguladı.

Epilepsi hastaları dikkat oruç nöbetlerinizi artırabilir!

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, Ramazan ayında oruç tutan epilepsi hastalarına uyarılarda bulundu. Şalçini uykusuzluk ve susuzluğun nöbetleri artıracağını belirtirken oruç tutmadan önce mutlaka doktora danışılması gerektiğini de vurguladı.

NÖBETLERİN SIKLIĞINA DİKKAT

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, uzun süren açlık nedeniyle epilepsi hastalarının oruç tutmalarının bazı sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti. Şalçini, “Epilepsi nöbeti, beyin hücrelerinin istem dışı anormal şekilde elektriksel boşalımları sonucunda oluşmaktadır. Kişi sık epilepsi nöbeti geçirirse artık epilepsi hastasıdır ve tedaviye gerek duymaktadır” uyarısında bulundu.

"SUSUZLUK, AÇLIK NÖBETLERİ TETİKLEYEBİLİR"

Epilepsi hastalarının aç ve uykusuz kalmasının nöbetlerini tetikleyebileceğini belirten Uzm. Dr. Celal Şalçini, “Epilepsi nöbetlerini uykusuzluk, açlık, öncelikle nezle grip ilaçları ve benzer ilaçlar, patlayıcı ışıklar tetikleyebilir. Ayrıca ilaçları düzensiz kullanmak da epilepsi nöbetlerini tekrar canlandırabilir. Mevsim dolayısıyla sahur ve iftar arasının uzun olması nedeniyle günün belli saatlerinde kandaki ilaç seviyeleri çok düşmekte ve hastalar nöbet geçirebilmektedir” diye konuştu.

"DOKTORONUZA MUTLAKA BAŞVURUN" 

Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, “Tüm bu nedenlerden dolayı epilepsi hastalarının oruç tutmamalarını veya karar vermeden önce en azından doktorlarından bilgi alınmasını önermekteyiz” diyerek hastaların mutlaka doktorlarına başvurması gerektiğinin önemine değindi.

Yorumlar