Erkekler iç çamaşırı giymese daha mı iyi?

Erkek iç çamaşırları sperm üretimini ve cinsel organ sağlığını etkiliyor mu? Peki hangi iç çamaşırı erkekler için daha sağlıklı?


Erkek iç çamaşırları bazen alay konusu olsa da, şu sıralar konuşulan şey sağlık üzerindeki etkileri. Alerjiden, sperm üretimine ve kasık ağrılarına kadar geniş bir alanda etkili olan iç çamaşırlarını seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar var.

Sizler için erkeklerin sağlığını büyük ölçüde etkileyen iç çamaşırlarını inceledik.

İşte erkek iç çamaşırlarının sağlık üzerindeki etkileri…
11 1

Önü Y şeklinde dikişli olan klasik erkek iç çamaşırları bu yıl 80. yaşını kutluyor. Estetik açıdan hoş görünmeyen bu iç çamaşırları alay konusu olsa da, hala en çok satılan iç çamaşırı modeli.

Debenhams adlı mağaza zincirinin yaptığı bir araştırmada, İngiltere'de yaşayan erkeklerin iç çamaşırı seçimleri incelendi. Buna göre erkeklerin iç çamaşırı tercihleri yaşadıkları yere göre değişiklik gösteriyor. İskoçya'da yaşayan erkeklerin büyük çoğunluğu Y dikişli modelleri tercih ederken, Londra ve kuzey şehirlerinde yaşayanlar vücuda yapışan boxer modellerini tercih ediyor. İngiltere'nin iç kısımları ve Galler'deki erkeklerin tercihi ise salaş boxerlar.
11 2

Cildin kıvrımlı bölgeleri deri iltihabına daha yatkındır. Erkeklerde ise bu hassasiyet kasık bölgelesinde ortaya çıkar ve giyilen iç çamaşırının kumaşı bu iltihap durumunun daha da ilerlemesine sebep olabilir.

Dermatolog Adam Friedman, intertrigo denilen deri iltihabının, mantar enfeksiyonunun hafif bir hali olan egzamayla birlikte ortaya çıktığını ve spor yapan erkeklerin bu iltihapla daha sık karşılaştığını belirtiyor.

Bu durumu önlemek için koton kumaş gibi teri emen materyallerden üretilen iç çamaşırları tercih edilmeli. Naylon, likra ve ipek gibi teri emmeyen maddeler ise bu tip alerji problemlerinin daha da kötüleşmesine sebep olur.
11 3

Erkekler testislerinde sebebi belli olmayan ağrı ve sancılar hissedebilir. Bu problem genellikle 20 ile 40 yaşındaki erkeklerde görülürken, sebepsiz yere hissedilen ağrıların neden kaynaklandığı hala bilinmiyor.

Eğer testis ağrılarından şikayetçiyseniz bu durumu engellemek için vücuda yapışan iç çamaşırlarını tercih edebilirsiniz. Testislerin hareket etmesini önleyen bu dar çamaşır modellerini testislerinden ameliyat olmuş kişilerin de tercih etmesi gerekiyor.
11 4