Erkeklerin tercih ettiği estetik operasyonlar

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven, estetikte basit uygulamaların orta yaş erkeklerinin yüzünü güldürdüğünü söylüyor.

Erkeklerin tercih ettiği estetik operasyonlar

Doç. Dr. Erdem Güven; ‘Erkeklere en fazla uygulanan estetik müdahale saç ekimi. Bunu dolgu ve botox takip ediyor fakat özenli yapılmayan uygulamalarda ‘feminen’ bir görüntü oluşması da muhtemeldir’

Kadın erkek ayırmaksınız herkes için vazgeçilmez bir gençlik ve güzellik unsuru olan saç estetik uygulamalarda da ön plana çıkıyor. Günümüzde saç ekim teknolojilerinin çok ilerlemesiyle beraber saç ekimi açık arayla erkeklere en fazla uygulanan estetik müdahalelerin başında geliyor.

Saç nakli diğer adıyla saç ekimi, iki kulak arasındaki, ensenin üst bölgesinde bulunan, genetik olarak dökülmeme özelliğine sahip sık ve sağlıklı saç köklerinin, lokal anestezi ile uyuşturulduktan sonra uzman ekip tarafından tek tek alınarak, kişinin saç açıklığı olan bölgeye saç yönü doğrultusunda kanalların açılarak ekim yapılması işlemidir.

Estecenter Plastik Cerrahi Merkezi doktorlarından Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven; ‘dünyada ve Türkiye'de uygulanan son saç ekimi tekniği olan” FolliculerUnitEkstraksiyonu” yani FUE, hem saçı alırken hem de alınan saçı ekerken doğal sonuçlar elde etmemizi sağlayan bir saç ekimi tekniğidir. FUE ile tüm saç ekimi girişimlerinde olduğu gibi saçlı bölgeden tek tek alınan canlı saç köklerinin saçsız olan bölgeye transferinin gerçekleştirilmesi işlemidir. Saç nakli ortalama 6-8 saat sürmektedir. Bu süre bazen 10-12 saate kadar da uzayabilir. Nedeni ise ‘mega seans’ dediğimiz 4 bin ve üzeri saç kökü ekimleridir..

Saç naklinin 18 yaşından itibaren yapılabileceğine değinen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven; ‘Kişide bulunabilecek ek hastalıklara bağlı olarak 70-75 yaşlarına kadar da yapılabilir. Saç naklinde başarıyı belirleyen en önemli etken ise kişinin saç açıklığı ve verici bölgede ki saç yoğunluğudur. Şöyle ki; Saç açıklığı az olan bir kişi için 1500 saç kökü yeterli olabilirken, ön bölgeden tepe bölgesine kadar saç açıklığı olan bir kişiye 7200 saç köküne kadar saç ekimi yapılabilir’ diyor.

Estetik İkiye Ayrılır; Kadınlara Estetik, Erkeklere Estetik!

Anatomik, psikolojik ve sosyal farklılıklar nedeniyle, erkek estetiğinin kadın estetiğinden farklı olması gerekir. Özellikle yaşa bağlı yorgunluğu gidermek için yatış gerektirmeden yapılabilecek işlemler arasında dolgu, botox ve lokal anestezi altında yapılan kaş kaldırma ve yüz gerdirme prosedürleri gelmektedir.

Estecenter Plastik Cerrahi Merkezi doktorlarından Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven, erkeklere uygulanacak dolgu ve botox işlemlerinde dikkatli olunması ve tecrübeli kişiler tarafından uygulaması gerektiğinin altını çiziyor. Doç. Dr. Güven; ‘Özellikle kadınlara yapılan uygulamaların benzerleri erkeklere yapılmaya çalışılırsa ‘feminen’ bir görüntü oluşması muhtemeldir.

Ortaya çıkabilecek istenmeyen görüntüleri engellemek için tecrübeye bağlı kişinin yüz mimiklerine ve kas yapısına paralel yapılacak botox ve dolgu çalışmaları ile yüz ifadesi yumuşatılırken, bakışlardaki derinlik ve anlam arttırılmaya çalışılmaktadır.’

Askı yöntemi ile dozunda bir gençlik mümkün…

Erkeklerdeki diğer bir neden yaşla birlikte yüzde ve kaşlarda meydana gelen düşmelerdir. Özellikle ortaya çıkan yorgun ifadenin düzeltilmesi için lokal anestezi ile gerçekleştirilen askı prosedürleri, kaş ve yüz askıları ile kararında bir gençleşme elde edilebilmektedir. Bu yöntemlerin ortak özellikleri sedasyon desteği ile lokal anestezi altında gerçekleştirilmeleri ve hastanede kalma gereksinimlerinin olmamasıdır. İşlem kısaca düşük olan bölgenin yerçekiminin tersine özel tasarlanmış iğnelerle ve özel iplikler vasıtasıyla yukarıya doğru asılması prensibine dayanmaktadır. Yöntem doğru uygulandığında 5 ile 10 yıl arasında kalıcılık sağlayabilmektedir.

Doku travmasının çok az oluştuğu işlemlerden sonra iyileşme oldukça hızlı olmakta ve işlemden 3-4 gün sonra tam bir düzelme ortaya çıkmaktadır.

Bu yöntemlerde de konunun uzmanı tarafından girişimlerin yapılması en iyi sonucu alabilmek için altın kuralı oluşturmaktadır.

Yorumlar