Esansiyel yağlar ne işe yarar faydaları nelerdir?

Çeşitli alanlarda kullanabileceğiniz işlevi çok amaçlı olan esansiyel yağların kullanımı kadar faydaları da dudak uçuklatıyor! İşte her evde olması gereken yağ!

Esansiyel yağlar ne işe yarar faydaları nelerdir?

Kişinin tarzına göre çeşitli alanlarda kullanılabilen esansiyel yağlar ister banyonuzda kullanabilir isterseniz kendi parfümünüzü yapabilirsiniz. Ancak sadece fiziksel etkileri ve amaçları dışında bu esansiyel yağlar yüksek yoğunluğa sahip olduğu için aynı zamanda şifa kaynağı olmaktadır. İşte her evde mutlaka bulunması gereken esansiyel yağlar ve özellikleri...

GÜNLÜK AĞACI YAĞI

Frenkincense ya da buhur adı ile bilinen bu ağacın yağı özellikle stres ve endişe sorunları olanlar için tavisye ediliyor. Beynin limbik sistemini etkileyen bu yağ, böylelikle sinir sistemini rahatlatarak doğal bir ağrı kesici olarak kullanılabiliyor. Özellikle sıcak bir banyoya ekleyebileceğiniz bir kaç damla kaslarınızı gevşetmeye ve krampları azaltmaya yarayacaktır. Günlük hayatın stres ve erginliğinizi günlük ağacı yağı kullanarak üzerinizden atabilirsiniz.

günlük ağacı yağı

KARANFİL YAĞI

Karanfil yağı içerdiği eugonal ile güçlü bir mikrop öldürücü ve ağrı kesici özelliğe sahip olduğundan yüzyıllardır kullanılmakta. Özellikle çürük dişi önlemek için ve diş ağrılarının acısını azaltmakta kullanılan karanfil yağını, su ile karıştırıp eve püskürterek, hem evinizin güzel kokmasını sağlamış hem de evdeki zararlı bakterileri öldürmüş olursunuz. Bir iki damlasını bulaşık makinanıza ekleyerek tabak ve çatallarınızı dezenfekte eden karanfil yağının başka güzel bir özelliği ise küfü temizleyebilmesi. 100 ml suya 10 damla karanfil yağı eklyerek küfe püskürtün, 1 saat kadar bekleyip bir bezle silin. Çok amaçlı işlevi olan karanfil yağının günlük hayatınızda bir çokalanda kullarak çok fazla kimsayal ürün kullanımından kendinizi kurtarabilirsiniz. 

karanfil yağı

KEKİK YAĞI

Eğer kekik yağını hala kullanmadıysanız şimdi tam zamanı. Soğuk algınlığına karşı en güçlü silahınız olacak kekik yağının doğal mikrop öldürücü, antibiyotik ve mantar önleyici özellikleri onu esansiyel yağ koleksiyonunuz ana parçalarından biri yapmaya yetiyor. Aynı zamanda antioksidanlar ile dolu kekik yağını bir bardak suya bir kaç damla damlatarak kullanabilir, bağırsak parazitlerine karşı kullanabilirsiniz. Kekik yağını el ve ayakta oluşan mantarlara sürerek geçirebilirsiniz.

kekik yağı

LAVANTA YAĞI

Müthiş kokusunun ötesinde harika bir rahatlatıcı olan lavanta yağı, uyku problemi ve başağrısı çekenler için birebir. Aynı zamanda cilt kızarıklarına da iyi gelen lavanta yağını yanıklar ve kesikleri temizlemek için mikrop öldürücü olarak kullanabilirsiniz. Daha güzel kokan çamaşırlar için yumuşatıcı yerine kendi yaptığınız bulaşık deterjanına bir kaç damla lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Güzel kokusu ise oldukça çok işlevi olan lavanta yağının hem kokusunu hem de işlevlerinden yararlanabilirsiniz.

lavanta yağı

NANE YAĞI

Kokladığınız zaman size direkt rahatlık vermesi ile ünlü nane yağı, aynı zamanda hem temizlikte hem de yemeklerde kullanılabiliyor. Bir bardak suya koyulacak bir damla nane yağı, mide ağrısına ve bağırsak bozukluklarına iyi gelmekte ve sindirimi kolaylaştırmakta.

nane yağı

PAPATYA YAĞI 

Sakinleştirici özellikleri ile dikkat çeken papatya yağı, hızlı çalışan sinir sistemini yavaşlatarak sakinleşmenize ve, endişe ve stres gibi duygularınızı yatıştırmakta kullanılabilir. Astımı olanların kullanırken dikkat etmesi gereken bu yağı uykuya dalmadan önce bir kaç kez içinize çekerek koklayabilirsiniz.

Yorumlar