Et sote nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktası nelerdir?

Akşam sofralarınız için henüz bir ana yemek seçmediylesin sizler için hazırladığımız et sote tarifini deneyebilirsiniz!

Et sote nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktası nelerdir?

Bugün sizler için 'Akşam ben ne yemek yapıcam?' diye kara kara düşünenler için yemek tariflerimiz arasından et sote tarini seçtik. Oldukça lezzetli bir menü seçeneği olan et soteyi sizde evinizde akşam sofralarınıza dahil edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

-600 gram sotelik dana eti

-4 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 adet orta boy kuru soğan

-2 adet orta boy domates

-4 adet orta boy yeşil biber

-1 tatlı kaşığı domates salçası

-1/2 tatlı kaşığı biber salçası

-1 su bardağı sıcak su

-1 çay kaşığı tuz

-1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber

-1 tatlı kaşığıkekik

Yapılış aşaması; Kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri, yarım ay şeklinde doğrayın. Tercihen döküm bir tavada zeytinyağını kızdırın. Küçük parçalar halinde sotelik doğradığınız dana etini tavaya alın.

Suyunu bırakmaması ve lezzet vitamin değerini tutması içi, yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan eti mühürleyin.
Mühürleme işlemi sonrasında dış kısmı renk alan etleri tavayı aralarda sallayarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin. Yemeklik doğradığınız soğanları katıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün.

Aralarda karıştırarak sırasıyla, doğranmış yeşil biber ve domatesleri katın. Biber ve domates salçasını sıcak su ile sulandırdıktan sonra azar azar tavaya ekleyin. Üzerine bir kapak kapatıp, pişirme işlemini kısık ateşte sürdürün. Salçalı suyunda lokum gibi yumuşayana kadar pişen etlere; taze çekilmiş tane karabiber, kekik ve tuzu katıp, son bir kez karıştırın. 5 dakika daha pişirdikten sonra servise hazır hale getirebilirsiniz.

Yorumlar