Etli lahana sarması nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Bugün sizler için yemek tariflerimiz arasından geleneksel yemeklerimiz arasında vazgeçilmezi oynayan ''Etli lahana sarması'' tarifini hazırladık.

Etli lahana sarması nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Geleneksel yemekleri anımsamaya ne dersiniz? Bugün anneannelerimizin ve babaannelerimizin hazırladığı yemekler arasında gördüğümüz yemeklerden ''Etli lahana sarması'' tarifini sizler için hazırladık. Bilmediğinizden değil ama belki biraz daha lezzet katabilmek ve anneannelerimizin el lezzetine benzetebilmek adına sizin için hazırladığımız bu tarifi evlerinizde yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

İç harcı için; 

- 1 su bardağı baldo pirinç

- 400 gram orta yağlı kıyma

- 2 adet orta boy kuru soğan

- 1 adet büyük boy domates

- 1 veya 2 tatlı kaşığı domates salçası

- 1 veya 2 tatlı kaşığı biber salçası

- 1 veya 4 demet maydanoz

Sos malzemeleri;

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 yemek kaşığı domates salçası

- 1 adetbüyük boy rendelenmiş domates

- 1 su bardağısıcak su

- 1/2 çay kaşığı tuz

- 1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılış aşaması; Bir tencerede kaynattığınız suyun içersinde lahanaları kaynatın. Yaklaşık olarak 3 veya 4 dakika kadar haşlayın daha sonra soğuk su dolu bir kaba koyun. Kuru soğanı küçük parçalar halinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz domatesi rendeleyin. Yaprak kısımlarını ayıkladığınız maydanozları ince ince doğrayın.

Baldo pirincinizi yıkayın ve suyunu süzdükten sonra karıştırma kabını alın ve orta yağlı kıyma, kuru soğan, rendelenmiş domates, incecik kıyılmış maydanoz, domates ve biber salçası, nane, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve ılık su ilavesiyle iç harcı hazırlayın.
Bir süre soğuk suda bekleyen haşlanmış lahana yapraklarını bir kesme tahtası üzerine alarak damarlarını ezin.

Daha sonra hazırladığınız harçtan yeterli miktarda lahanaların içine alın ve her birini rulo şeklinde sarın.
Lahana sarmalarını geniş tabanlı bir tencereye tek sıra olacak şekilde kat kat dizin.
Sarmanın sosu için; rendelenmiş domates, domates salçası, tuz, zeytinyağı ve tuzu bir kaseye alın. Kıvamını sıcak suyla açarak hazırladığınız sosu, sarmaların üzerine gezdirin. Küçük parçalara böldüğünüz tereyağını sarma tenceresine gelişigüzel serpiştirin. Lahana sarmalarını kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 35 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edeblirsiniz.

Yorumlar