Ev baklavası nasıl yapılır Arda'nın ev baklavası tarifi ve yapılışı

Ev baklavası yapılışını bilmiyorsanız doğru yerdeniz. Ev baklavası nasıl yapılır sorusunun yanıtı Arda'nın ev baklavası tarifi ve püf noktalarında gizli.

Ev baklavası nasıl yapılır Arda'nın ev baklavası tarifi ve yapılışı

Ev baklavası nasıl yapılır? Bayramın yaklaştığı bu günlerde ev baklavası yapılışı ve ev baklavası tarifi en çok arananlar arasına çoktan girdi. Evde baklava yapmak kolay iş değil. Ancak Arda'nın ev baklavası tarifi ile evde baklava nasıl yapılır sorusuna aşama aşama püf noktalarıyla yanıt bulabilirsiniz. Arda'nın Mutfağı'nda hazırlanan ev baklavası tarifini ve ev baklavası yapılışı detaylarını ve ev baklaması malzemelerini doğru miktarlarıyla hazırlarsanız evde baklava yapmak sizin için eğlenceli ve bir o kadar da lezzetli bir deneyime dönüşebilir. İşte Arda Türkmen'in evde baklava tarifi...

Evde baklava yapılışının en önemli noktası evde baklama yapma malzemelerinin eksiksiz ve doğru miktarlarda olmasında. Evde baklama yapmak için gerekli malzemeler listesi şöyle:

Şerbeti için; 4 su bardağı toz şeker, 4,5 su bardağı su ve 4-5 damla limon suyu.
 
Hamuru için;  4.5 su bardağı un, 2 adet yumurta, ½ su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 tutam tuz, 400 gr. nişasta (hamuru açmak için)

Ara Katı için; 350 gr. ceviz üzerine gezdirmek için de 200 gr. tereyağ.

Ev baklaması malzemelerini eksiksizce hazırladıysanız şimdi ev baklavası nasıl yapılır sorusuna yanıt vermeye başlayebiliriz. İşte ev baklavası yapılışının detayları...

Ev baklavası tarifi

EV BAKLAVASI YAPILIŞI: İŞE ŞERBETLE BAŞLAYIN

Bir tencereye su ve şekeri koyup şeker eriyene kadar sürekli karıştırın ve kaynamaya bırakın. Şerbet kaynayınca limon suyunu ekleyin karıştırın ve soğuması için kenara alın.

EV BAKLAVASI HAMURU NASIL HAZIRLANIR?

Hamur için olan tüm malzemeyi derin bir kapta önce çatalla karıştırın hamur birleşmeye başlayınca yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. ( eğer hamur yoğururken elinize yapışıyorsa 1- 2 yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz). Hamuru 10- 15 dakika üzerini bir bezle kapatarak dinlendirin.

EV BAKLAVASI YUFKALARI NASIL KOLAY AÇILIR?

Dinlenen hamuru 40 bezeye ayırın, 10 adet bezeyi tek tek nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın. 10 kat yufkayı aralarına bolca nişasta serperek üst üste dizin ve merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın. Oklava yardımıyla yufkaları tek tek alıp tepsiye dizin. Fazla gelen kenarları bıçakla kesin.

Aynı işlemi tekrarlayın ve 20. katı da yerleştirdikten sonra ince kıyılmış cevizleri serpiştirin. Kalan 20 bezeyi de yukarıda belirtildiği gibi 10 kat olacak şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.

EV BAKLAVASI ŞERBETİ NASIL DÖKÜLÜR?

Baklava şeklinde kesin. Üzerine 200 gr. erimiş tereyağı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 1 saat pişirin. Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet verin ve soğuyunca servis edin.

Yorumlar