Ev bitkilerine kış bakımı nasıl yapılır sakın fazla su vermeyin!

Ev bitkilerine kış bakımı nasıl yapılır? Hangi bitkiler nasıl sulanmalı hangi bitkiler sıcaktan uzak tutulmalı? İşte bitkilere kış bakımı tüyoları...

Ev bitkilerine kış bakımı nasıl yapılır sakın fazla su vermeyin!

Bahar gelince ev bitkilerimize bakım yapmayı severiz. Peki ya kış bakımı? Ev bitkilerine soğuk aylarda baktığınız gibi bakmamanız gerektiğini biliyor musunuz? 

Kış aylarında çoğu ev bitkisinin büyümesi yavaşlar. Eğer bitkileriniz evin sıcak yerlerinde değil de balkon, kış bahçesi gibi serin yerlerindeyse onları artık sulamayı azaltmanız gerekir. Çünkü kış aylarında dinlenmeye geçen bitkilerin beslenmeye ihtiyaçları yoktur. 

Ev bitkilerinizi kış ayarında radyatörlerden de uzak tutun. Çünkü kış döngüsüne ihtiyacı olan bitkileri aşırı sıcaklar sadece hasar almalarına neden olur. 

BİTKİNİZİN ORJİNAL ÇEVRESİNİ İYİ BİLİN

Bitkinin geldiği orjinal çevreyi bilmek, en iyi koşulları yeniden yaratmanıza yardımcı olacaktır. Sık sık buğulanması gereken tropik olanlara daha fazla nem ekleyin veya çakıl ile biraz su dolu bir tabağa koyun.

Çöl bitkileri için sıcaklıkları yüksek tutun. Siklamen ve Azaleas yüksek sıcaklıklarda mutlu değildir, ancak Afrika menekşeleri, Steptocarpus (Cape çakıllı) ve Poinsettias için sıcaklar şahanedir. Soğuk odalarda Yucca, Palms ve Aspidistra gibi sert yapraklarlılar için daha iyidir. Yumuşak bir bezle veya fırça ile tozları hafifçe çıkararak yaprakları ellerinden gelen halde tutun ve daha sonra nemli bir bezle silin.

Yorumlar