Ev temizliğini kolaylaştırmanın yolları nelerdir? Ev temizlemenin püf noktaları nelerdir?

sürekli olarak kendinizi ev temizliği yaparken buluyor ''Bu evin temizliği hiç bitmiyor'' diyorsanız ev temizlemenin püf noktalarını sizler için sıraladık...

Ev temizliğini kolaylaştırmanın yolları nelerdir? Ev temizlemenin püf noktaları nelerdir?

Evinizde sürekli olarak etrafı toparlama ve temizleme uğraşında olup kendinizie vakit ayıramıyor musunuz? Ancak arkadaşınızın evine bakıyorsunuz sürekli olarak derli toplu ve temiz olduğunu görünce bir moral bozukluğu yaşayıp sürekli ev temizliği ve toplamanıza rağmen eviniz bir türlü ifla olmasığını düşünüp üzülüyorsanız bu yazımız tam olarak size göre! 

ÇAMAŞIRLARINIZIN BİRİKMESİNE İZİN VERMEYİN!

Aman canım haftasonu hepsini hallederim diyip kendinizi büyük temizliğe hazırlamayın. Çamaşırlarınızın birikmesine izin vermeyin günde bir kere mutlaka çamaşır makinenizi çalıştın böylelikle basit işlerinizi biriktirip haftasonu kendinizi birikmiş bütün işleri yapmaya çalışmayın. Duş sonrası banyonuzu sprey veya temizlik ürünleriyle elden geçirin. Uyanır uyanmaz yatağınızı düzeltmeye kendinizi alıştırırsanız günün ilerleyen saatlerinde bu durumların size ekstra bir iş olarak dönmeyecektir.

KARMAŞAYI GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE MÜDAHALE EDİN!

Pis olmak ve dağınıklık aynı şey olmasa bile etrafın dağınık olması yinede kişiyi rahatsız eder. Bu noktada evinin sürekli olarak derli toplu olan ve arkadaşlarınızın evine imreniyorsanız onların yaptığını yapabilirsiniz! Nasıl mı? Kapının yanındaki dağınık terlikleri gördüğünüzde düzenleyebilir, masanın üzerinde veya koltuğun üzerinde duran paltoları askıya asabilirsiniz. Böylelikle eviniz sürekli derli toplu olacaktır.

SEPET VE KUTULAR HAYAT KURTARICI OLABİLİR!

Ortada duran çok fazla eşyanız varsa sizi bu durumdan kurtaracak eşyalara yatırım yapabilirsiniz. Eşyalarınızı daha az dağınık göstermek için kutu ve sepetlere koyabilirsiniz. Eğerki çamaşır sepetiniz size yeterli gelmiyorsa daha büyük bir çamaşır sepeti alabilirsiniz. Böylelikle hem ortalıkda duran fazla eşyalarınızı daha derli toplu gösterebilirsiniz.

GÜNLÜK TEMİZLİK OLANLAMALARI YAPIN!

Plan ve programın önemi ev temizliğinde de yerini almaktadır. Bu noktada kendinize çok değil günlük 10-15 dakikalık temizlik dilimleri oluşturun böylelikle küçük işleri biriktirme derdinden kurtulmuş olacaksınız. Sabah uyandığınızda mutfağınız her daim toplu görünecek temiz bir mutfağa günaydın demiş olacaksınız...

Yorumlar