Ev yapımı gözenek temizleyici maske tarifleri cildiniz ışıldayacak!

Ciltteki tıkanan gözenekler nasıl temizlenir? Evde hangi kürler yapılır? Gözenek ve siyah noktaları temizleyen bu maske tarifleri ile cildiniz ışıldayacak!

Ev yapımı gözenek temizleyici maske tarifleri cildiniz ışıldayacak!

Özellikle biz kadınlar dış görünüşümüze erkeklere oranla daha fazla önem veririz. Yüzümüz ne kadar temizse kendimizi o kadar dinç ve iyi hissederiz. Gün içersinde makyaja maruz kalan cildimizin temizliği de bu noktada önem taşıyor. Çünkü gözenekler yağ ve kirden dolayı tıkandığında sivilceler ve siyah noktalar oluşuyor. Bu da oldukça can sıkıcı ve hoş olmayan bir görüntüye neden olabiliyor. Işıltısını kaybetmiş bir cildi kim ister ki? Cildinize belirli aralıklarla yapacağınız maskeler cildinizdeki yağı ve kiri atarak hücrelerinizin yenilenmesini sağlayacak bu da cildinizin ışıl ışıl bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır. Gözeneklerinizi temizlemek için yapılması gereken maskeleri sizler için hazırladık. İşte evde gözenek temizleyici maske tarifleri! 

KARBONAT MASKESİ 

Karbonat cildin PH dengesini düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda cildi temizlemeye yardımcı olan bu besin cildin parlak görünmesini de sağlamaktadır. Karbonat aynı zamanda cildin pürüzsüz gözükmesini sağlamaktadır. Yapmanız gereken tek şey 2 çay kaşığı kadar karbonatı az bir su ile karıştırıp, c,ldinize dairesel hareketlerle uygulamak. Ardından bir nemlendirici ile yüzünüzü nemlendirmeniz yeterli olacaktır. 

MAYDONOZ MASKESİ 

Maydonozun faydalarını bilmeyen yoktur. Sağlık için bu kadar faydalı olan bu besininin cilt sağlığı için de faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Maydonoz ciltteki toksinlerin atılmasına da yardımcı olmaktadır. Yapmanız gereken tek şey, 5 dal ince maydanozu sıcak suyun içerisine koymak ve soğuduktan sonra bezi maydanozlu suyun içerisine batırarak yüze uygulamak. Hemen hemen her gün 10-15 dakika uygulamanız yeterli olacaktır. 

YUMURTA AKI MASKESİ 

Yumurta akı maskesi ile hem cildinizi yumuşatabilir, hem cildinizdeki gözenekleri sıkılaştırabilir hem de sarkan yanaklarınızı gerginleştirebilirsiniz. Yumurta akını 1-2 çay kaşığı su ile köpürünceye kadar karıştırın. Ardından cildinize uygulayıp, kurumasını bekledikten sonra soğuk suyla yıkayın. Haftada 3 kere uygulamanız yeterli olacaktır. Cildinizdeki değişimi kısa süre içerisinde fark edecekiniz.

 

 

Yorumlar