Evde at kestanesi yağı yapımı sadece 3 malzemeyle hazırlayın!

Vücuttaki kılcal damarların geçirgenliğini arttıran at kestanesi yağının evde nasıl yapıldığını biliyor muydunuz? İşte malzeme listesi ve hazırlanışı!

Evde at kestanesi yağı yapımı sadece 3 malzemeyle hazırlayın!

At kestanesi yağı insan sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Bu sebebiyle de birçok ülkede kullanılmaktadır. Özellikle kan damarlarını koruyucu özelliğinin olması, uzun süre ayakta kalma ya da aşırı kilo nedeniyle bacaklarda oluşan varis oluşumunu engellemesiyle bilinen bu yağı evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Dışarıda oldukça pahalı olan bu yağı elde etmek için sadece birkaç malzemeye ihtiyacınız olacak. Yapımı oldukça basit olan at kestanesi yağı varis problemlerinden şikayetçi olanlar için tam bir şifa kaynağı. İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile at kestanesi yağı yapımı! 

MALZEMELER:

At kestanesi, zeytin yağı, aspirin 

HAZIRLANIŞI: 

Genellikle sokaklarda ya da belediye parklarında bulunan at kestanesi ağaçlarından bir miktar at kestanesi toplayın. Kestanelerin kabuklarının kolay açılabilmesi için bir gece öncesinden sıcak suda bekletin. Beklettiğiniz kestanelerin kabuklarını soyarak meyvelerini rendeleyin. 1 litrelik kavanozun yarısına kadar at kestanelerinden elde ettiğiniz rendeleri doldurun. Sonra 2 adet aspirini ezin ve rendelediğiniz meyvelere ilave edin. Kavonozda kalan kısma ise saf zeytinyağı doldurun. 

 

 

Yorumlar