Evde bal mumu nasıl yapılır sinüzite iyi geliyor!

Evde bal mumu nasıl yapılır? Astım rahatsızlığından tutun da sinüzite kadar pek çok konuda yarar sağlayan bal mumunu evde kendiniz yapabilirsiniz!

Evde bal mumu nasıl yapılır sinüzite iyi geliyor!

Bal mumu nasıl yapılır? Bal mumunun faydaları nelerdir? Bal mumu sağlık açısından oldukça faydalı olan bir ürünüdür. Zor bulunan bu ürün astım rahatsızlığından tutun da sinüzite kadar pek çok konuda insan sağlığına yarar sağlamaktadır. Bu ürünü evde kendiniz basit malzemelerle yapabilirsiniz. Peki bal mumu nasıl yapılır? İşte tüm malzemeleri ve hazırlanışı ile bal mumu tarifi! 

ANA MADDESİ İLE  ALKOL İLE YAĞ ASİTLERİDİR 

Bal mumu arılar tarafından üretilen balın peteklerin içinden alınmasından sonra eritilerek yapılan sarı renkli bir maddedir. Kolaylıkla bulunan bir madde değildir. Bal mumunun ana maddesi alkol ile yağ asitleridir. 

DEĞERİ YÜKSEK OLAN SAN BALMUMUDUR 

Bal mumu esmer ve yeşilimsi bir renktedir. 65 derecede sııv haline gelmektedir. Renklerine göre iki kalitede ayrılır ticarette, bunlar “san balmumu ile “esmer balmumu” dur. Değeri yüksek olan san balmumudur.

A VİTAMİNİ AÇISINDAN OLDUKÇA ZENGİN BİR ÜRÜNDÜR 

Bal mumu birçok cilt nemlendiricisi, cilt temizleyicisinin içerisinde bulunmaktadır. A vitamini açısından oldukça zengin bir üründür. Birçok sağlık sorununa iyi gelmektedir. Bunlar; Nefesi ferahlatıp, rahatlatır. Bal mumu balgamın oluşmasına da engel olur. Sinüzit hastaları ve Astım rahatsızlığı olanlar içinde faydalıdır.

MALZEMELER: 

1/4 fincan shea yağı1/4 tatlı badem yağı, 1 çorba kaşığı balmumu, 10 damla portakal yağı, 10 damla sedir ağacı yağı

HAZIRLANIŞI: 

Shea, balmumu ve tatlı badem yağını bir kabın içerisine koyun ve içinde kaynar su olan başka bir kabın içinde eritin. Yağlar eridikten sonra, kaynar su kabından alın ve 5-10 dakika kadar soğumasını bekleyin. Portakal yağını karıştırın ve kuruyan ellerinize gerektiğinde uygulayın.

Yorumlar