Evde çöp poşetindan vakumlu poşet nasıl yapılır?

Çöp poşetinden vakumlu poşet nasıl yapılır? İşte evdeki çöp poşetlerinden vakumlu saklama poşeti yapmanın ve onu kullanmanın pratik yolları.

Evde çöp poşetindan vakumlu poşet nasıl yapılır?

Vakumlu saklama poşetleri evler için kurtarıcı. Ancak tatile çıkarken daha pratik bir çözüm arıyorsanız çöp poşetinden vakumlu saklama poşeti yapmayı deneyebilirsiniz. Şimdi anlatacağım çözüm yaz tatiline çıkarken eşyalarını bavullarına sığdıramayanlar için ilaç gibi gelecek. Çöp poşetini 
ister seyahatlerde bavula çok eşya sığdırmak, ister yazlık veya kışlıklarınızı saklarken derli toplu olmalarını sağlamak ve yerden tasarruf etmek için kullanabilirsiniz. Çöp poşetini yere serip, içine saklayacağınız giyeceklerinizi güzelce katlayarak yerleştirin. Poşeti doldurduktan sonra ağzını 4-5 cm açıklık kalacak şekilde katlayıp güzelce bantlayın. Kalan açıklıktan süpürgenin borusunu sokup poşetin havasını iyice çekin, geri kalan açıklığı hızlıca kapatıp bantlayın. Hacmi küçülen poşeti artık rahatlıkla yerleştirebilirsiniz.

VAKUMLU POŞETLERE KOYDUĞUNUZ EŞYA SAYISINA DİKKAT!

Vakumlu poşete konulacak olan eşya miktarına dikkat etmenizini öneririz. Fazla eşya konulmamalı, konulan eşyaların da kuru olması lazımdır. Kesici ve delici eşyalar vakumlu poşetlere konulmamalı.

Ayakkabılar içinde vakumlu poşet idealdir. Ancak ayakkabılar konulurken dikkat edilmesi gereken tek şey, poşetin havasının fazla indirilmemesidir. Aksi takdirde ayakkabıların yıpranması ve ezilmesi söz konusudur. Vakumlu poşetler gıdalar konusunda da çok başarılıdır. Gıdaların boyutunu küçültmese de, hava almasını engeller ve uzun süre taze kalmasına yardımcı olur. Vakumlu poşetler, meyveler ve sebzeler için rafta kullanılabileceği gibi, buzluğa konulacak olan gıdalarda da rahatlıkla kullanılabilir.  Özetle vakumlu poşetler; yorgan, tütün, battaniye, yastık, çarşaf, nevresim takımı, perde, kıyafetler, gıdalar ve ayakkabılar için rahatlıkla kullanılabilir.

Yorumlar