Evde değişiklik yapmak isteyenlere öneriler ışığın süzülmesine izin verin!

Evde değişiklik yapmak isteyenler evin havasını bir nebze değiştirip pozitif enerji kazandırmak isteyenler için basit önerilerde bulunduk!

Evde değişiklik yapmak isteyenlere öneriler ışığın süzülmesine izin verin!

Ev eşyalarınızı yenilemenize rağmen evde hala bir şeylerdin yolunda gitmediğini düşünüyorsanız o halde doğru yerdesiniz demektir. Evinizin havasını değiştirmek ve pozitif enerji oluşmasını sağlamak için ufak dokunuşlarla hissettiğiniz eksikliği tamamlayabilirsiniz. Elmaelma.com okurlarımız için hazırladığımız evin havasını değiştirmek için yapılması gereken noktaları bir araya getirdik. İşte mucize yaratan o küçük dokunuşlar...

EVİNİZ SİZDEN BİR ŞEY TAŞISIN!

Fotoğraflar ve resimlerle anılarınızın canlı kalmasını sağlayın. Aileniz, arkadaşlarınız, en sevdiğiniz şehirler, hayran olduğunuz şarkıcılar veya sanatçılar evinizde bir şekilde kendine bir yer bulmalıdır.

Bu tavsiyeleri kendinize uygun bir şekilde yorumladığınız takdirde evinizin dekorasyonu harika görünecek! Ne de olsa sevginin, iyi anıların, yaratıcılığın, renklerin ve iyi enerjilerin birleştiği bir evde yaşamak her zaman daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

EVDE BİTKİLERE YER AÇIN!

Bitkiler hava kalitesini arttırmaya ve kuruluğu azaltmaya katkı sağladığı kadar, duygusal olarak da size faydalar sağlar. Evde huzurlu bir ortam yaratması açısından önerilen bitkiler şunlardır: Lavanta. Bu bitkinin evi kötü enerjilerden korumada faydalı olduğuna inanılır. Bu bitkiyi evin girişine yakın bir yere koymanız önerilir.
Sarmaşık. Öz saygıyı arttırır, rengi ve kokusu neşe ve güven yayar.
Menekşe. Evinizde sık sık uyuşmazlıklar varsa ve tartışmalar yaşanıyorsa, menekşe bitkisi huzuru sağlamaya ve evin içindeki stresi azaltmaya yardımcı olacaktır. Elbette başka bitkileri de dekorasyon amacıyla ya da rahatlatıcı alanlar yaratmak için kullanabilirsiniz. Biberiye, kekik ve defne bu açıdan önerilen bitkilerdendir.

DAĞINIK BIRAKMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN!

Gün boyunca yoğun bir tempo içinde olsanız bile, evde her şeyin yerli yerinde olmasına özen gösterin. Eve girdiğinizde kirli ve dağınık bir alanla karşılaşmak rahatsızlık verici olacaktır. Sabit bir yeri olmayan, ortalığa saçılan eşyalarınız için yatağınızın altında muhafaza edebileceğiniz şekilde bir kutulama yöntemi geliştirin. Böylece evin içinde oluşan dağınıklığı büyük ölçüde engellemiş olacaksınız.
Ayrıca artık hiç kullanmadığınız eşya ve kıyafetlerinizden kurtulun. Eski eşyalar evinizde sadece fazlalıktır ve yer kaplar. Bu gereksiz eşyalar evde kötü bir atmosfer oluşturur.

IŞIN EVİNİZDE SÜZÜLMESİNE İZİN VERİN!

Doğal ışığın evin içine girmesini sağlamak oldukça önemlidir. Doğal ışık, enerji tüketiminizi azaltacağı gibi evinizin daha büyük ve temiz görünmesini de sağlar. Etrafı daha yumuşak bir ışıkla doldurarak hoş bir atmosfer oluşturur.  Güneş ışınlarının taşıdığı D vitamininin de ancak bu şekilde evin içine girebileceğini unutmayın.

EVİNİZİ BAŞTAN YARATIN

Bir gününüzü evinizi yeniden şekillendirmeye ayırın. Yatak odanızın, oturma odanızın veya yemek odanızın şeklini değiştirin.  Eğer Feng shui felsefesine inanıyorsanız bu felsefenin yönlendirmelerine göre hareket edebilirsiniz. Feng shui, evinizdeki düzeni uyum içinde kurgulamak için size yararlı tavsiyeler verecektir.

RAHAT MOBİLYALAR SEÇİN

Eğer mobilyalarınız konforluysa evde olmak şüphesiz cennette gibi hissettirecektir. Yatağınızın rahat olduğundan ve gece uykunuz boyunca sizi gerçekten dinlendirdiğinden emin olun. Aynı şey oturma odanızdaki koltuklar için de geçerlidir. Mobilyalarınız bir fincan kahve içerken, arkadaşlarınızla otururken ya da kitap okurken rahat zaman geçirebileceğiniz şekilde olmalıdır.

Yorumlar