Evde diş beyazlatma yöntemleri nelerdir çileği dişinize sürerseniz...

Evde diş beyazlatma yöntemleri nelerdir? Diş beyazlatma operasyonlarına gerek kalmadan evde hazırlayacağınız doğal malzemelerle dişleriniz bembayaz olacak!

Evde diş beyazlatma yöntemleri nelerdir çileği dişinize sürerseniz...

Güzelliğin vazgeçilmez unsurlarından biri de bembeyaz parlayan dişlerdir. Gün içerisinde sıklıkla tükettiğimiz çay ve kahveden dolayı sararan dişlerimizi beyazlatıcı diş macunları, diş beyazlatma operasyonları vs. yöntemlere ihtiyaç duymadan tamamen doğal malzemelerle beyazlatabilirsiniz.Peki evde diş beyazlatma yöntemleri nelerdir? İşte bu sorunun yanıtını sizler için hazırladık.

MUZ KABUĞU 

Muz oldukça faydalı bir meyvedir. Muzu yedikten çöpe attığınız kabuğun dişlerinizi beyazlattığını biliyor muydunuz? Muz kabuğunun içi potasyum, manganez ve magnezyum gibi mineraller açısından oldukça zengindir. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra muz kabuğunun içini dişlerinize sürün ve 3 dakika bekletin. Ardından iyice durulayın.

muz kabuğu AKTİF KARBON 

Diş beyazlatmada kullanılan yöntemlerden biri de aktif karbondur. Aktif karbonun diş beyazlatmada inanılmaz bir etkisi olduğu belirtiliyor. Az miktarda aktif karbon ve suyu karıştırıp dişleri fırçalarsanız beyazlatma etkisini göreceğinizi iddia ediliyor. Tabii ki ağzınızı karbon tamamen gidene kadar durulamak ve asla yutmamak gerekiyor.

karbon ÇİLEK MACUNU 

Çilek, gün içerisinde sıklıkla tükettiğiniz kahve ve çay lekelerine karşı karşı muhteşem bir etkiye sahiptir.2 çileği ezin ve karbonat ile karıştırıp 5-7 dakika dişlerinizi fırçalayın. Her gün kullanmamanızı öneririz.

çilek ELMA SİRKESİ 

Seyreltilmiş elma sirkesinin dişlerde inanılmaz bir etkisi olduğu söylenir. 3 ölçek su ve 1 ölçek sirkeyi karıştırıp gargara olarak kullanabilirsiniz.sirke OKSİJENLİ SU 

Evde diş beyazlatmanın bir başka yöntemi ise oksijenli su ve karbonat kullanımıdır.  Macun kıvamına gelene kadar her iki maddeden de karıştırın ve diş fırçanız ile her zamanki gibi dişlerinizi fırçalayın. Ancak bu karışımı 3-5 gün kullandıktan sonra tekrar kullanmak için 6 ay kadar beklemelisiniz. Aşındırıcı madde olan bu iki malzeme dişlerinize zarar verebilir.

 

Yorumlar