Evde diyet dondurma nasıl yapılır kalorisine inanamayacaksınız!

Diyet dondurma tarifi nedir? Evde pratik bir şekilde kilo vermenize engel olmayan diyet dondurma yapmanın püf noktalarını sıraladık!

Evde diyet dondurma nasıl yapılır kalorisine inanamayacaksınız!

Evde diyet dondurma nasıl yapılır? Diyet dondurma tarifi nedir? Kilo verme aşamasındasınız ve beslenme konusunda oldukça titiz davranıyorsunuz. Ancak sevdiğiniz tüm şeylerden vazgeçmek yerine kilo verme amacınız doğrultusunda sevdiğiniz yiyecekleri yemeye devam edebilirsiniz. Mesela diyet dönemlerinde vagzeçmesi en zor yiyeceklerden biri de dondurma! Dondurmaya hiç bir kadın hayır diyemez! O halde oldukça sevilen bu lezzetten vazgeçmek yerine kilo vermenize yardımcı olacak şekilde hayatınıza sokmaya ne dersiniz? İşte evde diyet dondurma yapmanın püf noktaları...

MALZEMELER

1 kase kadar yoğurt
1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
İsteğe göre vanilya

Limonlu olmasını istiyorsanız;

Bir limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
İstediğiniz meyve kullanılarak istediğiniz kadar küpler halinde ya da püre halinde dondurmaya ekleyebilirsiniz.

Yapılış aşaması; Yapılış şekli meyveli olması durumunda meyveler hariç tüm malzemelerin mikser yardımı ile çırpılması gerekir. Üstte yer alan tarifte anlatılan yöntem yani ara sıra çıkarak çırpmanız gerekmektedir.

Yaz ayları içerisinde diyet yapıyorsanız hem sizin iştahınızı kesecek hem de serinlemenize ve içinizin ferahlamasına yardımcı olan bir diyet yemeği tüketebilirsiniz. Bu yiyeceğimizin adı ise diyet dondurmasıdır. Diyet dondurma normal dondurma türlerine göre kalori bakımından % 50 daha az değer taşımaktadır. Bu özelliği ile beraber diyet dondurmada 100 gramı üzerinde yaklaşık olarak 90-120 kalori arası bir enerji yer alıyorken, normal dondurmaların kalorisi ise 250 ye kadar çıkmaktadır. Doğal şekilde tatlı ihtiyacınızı karşılamak adına diyet programları üzerinde yiyebileceğiniz diyet dondurmalar sizlere enerji konusunda ek bir külfet yüklememektedir. Bununla beraber diyet uygularken her gün diyet dondurma yemeyi de tavsiye etmiyoruz.

Yorumlar