Evde egzersiz hareketleri 3 adımda kilo verin ve yaza hazırlanın!

Evde egzersiz hareketleri zayıflatır mı? Evde egzersiz yapmak işe yarar mı? diye soranlar için işte işin uzmanlarından 3 adımlık evde egzersiz hareketi programı

Evde egzersiz hareketleri 3 adımda kilo verin ve yaza hazırlanın!

Evde egzersiz hareketleriyle spor salonuna ihtiyaç duymadan kilo verebilir ve  fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. Uzmanlara göre,  3 adımda kendi ev egzersizi programınızı hazırlayabilirsiniz. Evde egzersiz hareketleri için en ideali olan vücut ağırlığı egzersizi listesi ve evde egzersizle ilgili yapılması gerekenlerin detayları haberimizde. Yaz mevsimine sadece birkaç kısa ay kaldı ve egzersiz yapma konusunda her zamankinden daha motive hissediyor olabilirsin. Motivasyonunu korumak için ille de özel antrenöre yada bir fitness salonuna ihtiyacın yok. Evinde sadece bir matla vücudunda harikalar yaratabilirsin. Uzmanlar evde 3 adımda egzersiz yapma rutini oluşturmanın yollarını anlattılar. 

EN İYİ SONUCU VÜCUT AĞIRLIĞI EGZERSİZLERİ VERİR

En hızlı sonuçlar gösteren egzersiz türlerinden biri vücut ağırlığı egzersizleridir ve birçok uzman basit hareketlerin bile en iyi sonuçları verdiğini kabul eder.

Kişisel antrenör ve sağlık koçu Jessica Matthews, şunları söylüyor:

“İster inanın ister inanmayın, vücudunuz iyi bir antrenman için ihtiyacınız olan her şeydir. Sadece vücut ağırlığı egzersizleri yaparak, çok sayıda hareketi birleştirerek ya da bir kerede birden fazla kas grubunu çalıştıran egzersizler yaparak şahane bir vücuda sahip olabilirsiniz."

Evde yapabileceğiniz vücut ağırlığı hareketlerinin bazıları şunlar:

- Bear Crawls

- Plank 

- Mountain climbers

- Lunges

- Squats

- Push-ups

- Burpees

- Wall sits

KALP ATIŞINIZI YÜKSELTİN

Kalp atış hızınızı yükseltmek istiyorsanız, 'tuck atlama' sizin için mükemmel bir harekettir. Dizlerinizdeki hafif bir bükülme ile düz bir şekilde ayağa kalkın ve bildiğiniz şeyleri göğsünüze doğru göğüse doğru çekerek yüksek bir zıplayın. Yere  indiğinizde dizlerinizi bükün ve ayaklarınız yere çarptığında hemen yukarı doğru atlayın ve aynı şeyi yapın.

EGZERSİZ DÖNGÜLERİ OLUŞTURUN

Bir rutine girmek için egzersiz devreler oluşturmanız ve sürekli olarak her devrenin belirli bir miktarını gerçekleştirmeniz gerekir. Bir devre, birbiri ardına birbirini tamamlayan bir dizi egzersizden oluşan bir programdır. Ancak bir devre, olmasını istediğiniz sürece olabilir ve seçtiğiniz antrenmanlardan oluşabilir, ancak belirli miktarda tekrarı içermelidir.  olmalıdır. Örneğin şınav yapıyorsanız, 10'a 3 tekrar yapabilirsiniz; bu, devre boyunca üç farklı kez on şınav yapmanız anlamına gelir.

DİNLENMEK ŞART

Antrenmanlar arasında istirahat etmek, dayanıklılık kazanmak için gereklidir, ancak dinlenme devreleri çok hızlı olmalıdır.

HAFTADA İKİ KEZ İLE BAŞLAYIN 

Ne tür egzersizler yaptığınıza ve egzersiz yapmaya başladığınızı öğrendikten sonra, antrenmanlarınızı mümkün olduğunca haftada iki ila üç kez pratik yapmanıza izin veren bir rutin haline getirmelisiniz.

Kendi egzersiz rutininizi oluşturmaya gelince, her bir vücut farklı olduğu ve insanların farklı programlara sahip olduğu için bununla ilgili çeşitli farklı yollar vardır. Bu, rutininizi tamamen kendinize hitap edebileceğiniz gibi, bir spor salonuna katılmak yerine kendi antrenmanınızı yaratmanın avantajlarından biridir.

Belli günleri farklı vücut bölümlerine ayırabilir ya da her bir egzersizle tüm vücudunuzu eğitebilirsiniz. Jess Sims, 'günlerinizi üst ve alt vücutlara ayırmaktan ziyade, toplam vücut egzersizlerini uygulamada kesinlikle daha anlamlı olduğunu' öne sürüyor.

UZUN SÜRE EGZERSİZ YAPAMIYORUM DİYE ÜZÜLMEYİN

"Her gün bir saat boyunca çalışmam gerekiyor” diyerek son derece göz kamaştırıcı olabilir, bu da bize çalışmalarımızın başlamasına veya iptal edilmesine neden olabilir. Her gün 10 ya da 20 dakika, hatta her gün 30 dakika ayırma gibi daha küçük hedefler belirlediğinizde, gerçekten de antrenman yapmak için zamanınızı alabileceğinizi hissedeceksiniz.

Çoğu insan uzun bir süre yapmıyorlarsa bir antrenmanın yeterince iyi olmadığını düşünürken, aslında hiç de böyle değildir.

İnsanlar genellikle evde karmaşık, zor veya gelişmiş bir egzersiz yapmaları gerektiğini düşünüyorlar. Ancak, farklı egzersiz türlerine aşina değilseniz, en basit egzersizler harika sonuçlar verebilir. Atlayış, zıplama, çömelme, şınav ve şınav gibi basit egzersizler mükemmel örneklerdir.

 

 

 

Yorumlar