Evde fondöten nasıl yapılır Suna Dumankaya tarifi

Evde fondöten nasıl yapılır sorusunun yanıtı güzellik uzmanı Suna Dumankaya'nın tariflerinde gizli. Evde fondöten yapımı ve malzemeleri haberimizde.

Evde fondöten nasıl yapılır Suna Dumankaya tarifi

Cilt bakımı için kozmetik ürünleri kullanmak istemeyenlerden misiniz? Yanıtımız evet ise sizin için harika bir doğal fondöten tarifimiz var. Bitkisel kaynaklarla yaptığı doğal kozmetik ürünlerle tanınan güzellik uzmanı Suna Dumankaya'nın listesinden doğal fondöten tarifini ve malzemelerini sizin için derledik. Evde fondöten yapımı için aktar ve eczanelerden alabileceğiniz bir kaç basit malzeme yeterli. Ev yapımı fondöten hassas ciltlerin kullanımı için de uygun. İşte Suna Dumankaya'nın evde doğal fondöten yapımı tarifinin detayları...

Evde fondöten yapımı için işe önce malzemeler listesiyle başlayalım. Evde kendi fondötenini yapmak için 1 çay kaşığı balmumu, 40 gram kayısı çekirdeği yağı, 1 kahve fincanı saf su (kaynatılıp kapalı ve temiz bir kapta soğutulmuş su da olur), bıçak kalınlığında allantoin (eczaneden alınabilir) ve 1 çay kaşığı kakao veya oranj renk gıda boyası.

Şimdi gelelim evde fondöten yapımı tarifine. Satılan hazır saf suyunuz yoksa suyu kaynatıp temiz ve kapalı bir kapta soğutun. Ayrı bir yerde benmari usulüyle balmumunu eritin. İçine kayısı çekirdeği yağı ve allantoini ekleyin.  Sıcakken karıştırıp içine isteğe bağlı kakao yada oranj gıda boyası ekleyip karışımı renklendirin. Hazırladığınız karışımı bir kaba döküp soğuyup kıvam aldıktan sonra ellinizle yada makyaj süngeri yardımıyla yüzünüze uygulayın.

BENMARİ USÜLÜ NEDİR?

Benmari, yani orijinal adıyla 'Bain mari' doğrudan ateş üzerinde eritilmemesi gereken ürünleri eritmekte kullanılan bir yöntemdir. Bu usülde ocağın üstüne içi su kolu bir tencere konur. Su dolu tencerenin üzerine ısıya dayanıklı başka bir kap yerleştirilir ve eritilmek istenen malzeme bu kabın üzerine konur. Aşağıda kaynayan suyun buharıyla üstteki malzeme erir. Böylece eritilmek istenen malzemenin yanmasına engel olunur. 

Yorumlar