Evde göbek eritme egzersizleri nelerdir kısa sürede yağları yok edin!

Evde göbek eritme egzersizleri nelerdir? Evde düzenli olarak uygulayacağınız bu egzersizlerle kısa süre içerisinde göbeğinizdeki yağlardan kurtulacaksınız!

Evde göbek eritme egzersizleri nelerdir kısa sürede yağları yok edin!

Yoğun iş temposu nedeniyle çoğumuzun spor salonlarına gitmeye vakti kalmıyor. Spor salonlarındaki aletlere ihtiyaç duymadan da şikayetçi olduğunuz bölgesel yağlarınızdan kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? Evet evde aletsiz bir şekilde göbek yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Peki evde göbek eritme egzersizleri nelerdir? Size önereceğimiz bu egzersizleri evde düzenli olarak uygularsanız kısa süre içerisinde istediğiniz görünüme kavuşabileceksiniz. İşte göbek yağlarını eriten en etkili 4 hareket! 

BİRİNCİ HAREKET ESNEME: 

Spor yapmaya başlamadan önce mutlaka esnemelisiniz. Esnemeden eğer bu hareketleri yapmaya başlarsanız sakatlanma riskiniz artar. Bu nedenle ilk olarak esneme hareketiyle başlayın. Düz bir zeminde oturup bacaklarınızı iki yana açın ve ilk sol bacağınıza kapanın sonra  sağ bacağına. Kapanırken mümkün olduğunca çok eğilmeye çalışın. İki tarafa da 10’ar kere kapandıktan sonra, bacaklarınızı aynı anda tutup öne doğru kapanın ve kalkın.

İKİNCİ HAREKET: PLANK

Bu hareket oldukça zor ama bir okadar da etkili bir harekettir. Bir başkasında gördüğünüz zaman çok kolaymış diyebileceğiniz bu hareketi yaptığınız zaman, göründüğü kadar kolay olmadığını fark edeceksiniz. Plank, vücuttaki neredeyse tüm kasları çalıştıran bir harekettir. Dirseklerinizin üzerinde vücudunu yere paralel bir şekilde 30 sn kadar durmaya çalışın. 3 defa 30 sn durmak başlangıç için yeterli olacaktır. İlerleyen günlerde dirseklerinizin üzerinde kalma vaktinizi biraz daha arttırabilirsiniz. Bu süreyi 1 dakikaya kadar çıkarabilirsiniz. 

ÜÇÜNCÜ HAREKET: YARIM ŞINAV

Kol ve göbek kaslarını harekete geçiren şınavı, başlangıçtaki kişiler yarım olarak yapabilir. Normal şınavdan tek farkı duruşun dizler üzerinde olması. Bunu da yine 3 set olarak yapmanız her sette 15 şınav çekmeniz yeterli olacaktır. 

DÖRDÜNCÜ HAREKET: KARIN KALDIRMA

Yere yatıp bacaklarınızı kırın ve ayaklarınızı tam olarak yere değdirin. Kollarınızı da ellerinizin yere değeceği gibi uzatın. Ardından kalçayı havaya dikip 15 saniye bekleyin. İndirip hareketi tekrarlayın. 15 defa yapmanız yeterli olacaktır. 

Yorumlar