Evde kolay karın kası yapmanın yolları nelerdir?

Fit bir görünüm kazanmayı kim istemez ki? O halde elmaelma.com okurları için derlediğimiz egzersizler sayesinde kısa sürede karın kası elde edebilirsiniz.

Evde kolay karın kası yapmanın yolları nelerdir?

Spor salonlarına bütçenizi aşan ödemeler yapmak istemiyorsanız veya spor salonlarına ayıracak ekstrem vaktiniz yoksa evde sizler için derlediğimiz bazı hareketleri yaparak sadece bir kaç yöntem sayesinde karın kaslarınızı belirginleştirebilirsiniz! Bu yöntemler sayesinde hem yaza kendinizi hazırlayabilir hemde güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. İşte sizler için hazırladığımız o egzersizler...

1) YAN KARIN KASI

Bu egzersiz yan karın kaslarınızı çalıştırarak baklavalarınızın güzel görünmesi son derece önemlidir. Six pack yani karın kası dediğimiz bu kasların güzel görünmesini ve temelini sağlayan yan karın kaslarıdır. Bu yüzden bu kaslara çalışmayı ihmal etmemelisiniz. Bu hareket ağırlık kullanmadan da yapılabilir. Sol el ensede, sağ el dize kadar indirilir. Ardından nefes vererek yukarı kaldırılır.

2) MEKİK

Temel hareketlerinizden biri de mekik olmalıdır. Her ne kadar bu hareketi yaparken zorlansanızda alıştıktan sonra düzenli olarak yaptığınızda üst karın kaslarınızı çalıştırmış olacaksınız. Böylelikle amacınızdaki görünümü elde etmek için alternatif bir harekettir. Mekik çekerken yapılırkengövdenizi tamamen yukarı kaldırmamalısınız. Gövdeyi tam kaldırmak kas gelişimini azalttığı gibi sağlığada zararlıdır. Bu hareketi yavaş yavaş yaparsanız daha iiyi bir şekilde verim alabilirsiniz. 

3) MEKİĞİ AKTİFLEŞTİRİN

Çektiğiniz mekikten sonra bir tık daha fazla verim alabilmek için mekik çeke pozisyonu alın ve sol bacağınızı kaldırıp sağ dirseğinizle birleştirin daha sonra aynı hareketi tersine yapın. 

4) LEG LİFT

Alt karın kaslarınızı geliştirmek için yere minderinizin üzerine uzanın ve ellerinizi ensede veya yanlarda birleştirerek ayaklarınızı havaya kaldırıp bisiklet çevirme gibi hareket yapabilirsiniz. 

5) SOPASIZ TWİST

Etkili bir hareket daha! Alet olmadan ellerinize eşit ağırlıkta ağırlık alın ve belden aşağınızı sabit bacaklarınız hafif kırık bir pozisyon alarak sağa sola çevirme hareketi yapın gövdenizi esnetebildiğiniz kadar esnetmek bu hareketin en önemli noktalarından bir tanesidir.

6) PLANK EGZERSİZİ

Dirseklerinizi yere değdirin ve kendinizi kaldırın plank duruşu tüm karın kaslarını çalıştırmaktadır. Bu egzersizde doğru durmak çok önemlidir. 

 

Yorumlar