Evde kolay pizza tarifi malzemesini kendiniz belirleyin!

Evde kolay pizza nasıl yapılır? Dışarıdan sipariş etmek yerine evde pratik bir şekilde istediğiniz malzemeyi koyarak kendi pizzanızı yapabilirsiniz!

Evde kolay pizza tarifi malzemesini kendiniz belirleyin!

Evde kolay pizza yapma yöntemleri nelerdir? Kolay pizza yapmak için hangi hangi malzemeler gerekli? İstediğiniz malzemeleri ekleyebileceğiniz ev pizzası tarifimizi sizde evde kolay pratik bir şekilde deneyerek bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler; Domates, domates püresi, 1 baş sarımsak, karabiber, fesleğen, kekik, tuz, zeytinyağı, 1 adet yumurta, rendelenmiş mozarella peynir veya dil peyniri, 

Asıl malzemeler; Sucuk, mantar, kırmızı ve yeşil biber, salam-sosis, pastırma, kurutulmuş füme et, küçük turşu biber, zeytin sizin için hazırladığımız bu malzemeleri örnek olması için sizin yerinize seçtik siz tercihe göre bu malzemeleri azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.

Yapılış aşaması; Mantarları, sucukları ve biberleri ince ince doğrayıp hazır ediyoruz. Daha sonra ise lavaşların üzerine sürmek üzere sosumuzu hazırlıyoruz. Bunun için 4 adet domates ve 4 diş sarımsağı rendeliyoruz ve bir paket domates püresi ile birlikte tavaya koyuyoruz. İçerisine karabiber, tuz, zeytinyağı ve varsa bir miktar taze fesleğen ya da kekik koyup altını açıyoruz. Birkaç dakika içerisinde kaynamaya başlayacaktır; evet sosumuz hazır.

Hemen fırın tepsisine yağlı kağıtlarımızı ve lavaşlarımızı yerleştiriyoruz. Lavaşları çiğ köfteciden almışsanız biraz ince gelecektir. Bunun için iki kat lavaş kullanacağız ve arasına çok az şekilde yumurta süreceğiz. Kebapçıdan alınan lavaş ise tek kat yeterli olacaktır. Lavaşı tepsiye koyduktan sonra sosu kaşıkla üzerine gezdiriyoruz. Sonrası ise malzemelerin eklenmesi.

İlk olarak peyniri koyacağız. Bir pizza için 125 gram peynir yeterli olacaktır ama biraz daha fazla da koyabilirsiniz. Ancak peynir koyarken pizzanın kenarından çok az bir boşluk bırakmayı unutmayın; pişerken akacak kenarlara doğru.

Sonrasında ise isteğinize göre malzemelerin eklenmesi var. Ancak sucuğun yanına salam ve sosisi katmamakla iyi ederseniz. Bunun yerine 100 gram kurutulmuş füme et ya da 100 gram pastırma 4 pizza için de yetip artacaktır ve daha lezzetli olacaktır. Malzemeleri koyarken de mantarların üste yakın olmasına dikkat ederseniz daha lezzetli olacaktır.Malzemeleri koyduktan sonra ise en üste 4-5 tane biber turşusu koyuyoruz ve sosumuzdan çok az bir miktar daha en üste varsa fırça yardımı ile sürüyoruz. Biber turşusu acı dahi olsa koymaktan çekinmeyin; pizzaya enfes bir aroma katıyor. Gerekirse yemeden önce biberleri pizzadan çıkarabilirsiniz.

Pizzalarımız fırına verilmeye hazır. Pizzaları pişirmek için en ideali davul fırın. Normal fırında pişirecekseniz de pizzaları alt tarafa yakın tutmaya dikkat edin; lavaşın biraz gevrekleşmesi için alta yakın durmasında fayda var. Eğer fırınınızı önceden ısıtmışsanız da başından ayrılmayın, 10 dakika gibi kısa bir sürede pizzanız hazır olacaktır. Peynirin yanıp kabuk bağlamasına izin vermeden pizzaları alıp servis edebilirsiniz. Anlattıklarımızı biraz da özenerek yapmışsanız pide yapmaktan öteye gidemeyen pizza zincirlerinin pizzalarından çok daha güzel ve çok daha ekonomik bir pizza tekabul edecektir.

Yorumlar