Evde kolonya nasıl yapılır? Kolonya nedir?

Son zamanların trendi olan dışarıdan satın aldığımız bir çok ürünü artık evde yapmaya çalışıyoruz. Evde yapılacak bir ürün daha! Kolonya evde nasıl yapılır?

Evde kolonya nasıl yapılır? Kolonya nedir?

Bugün sizler için 'evde nasıl yapılır?' kategorimize bir yenisini daha ekliyoruz. Son zamanlarda dışarıdan aldığımız ürünleri pratik yollardan evde yapmaya başladık. Evde yapabileceğiniz ürün olarak bugün sizler için kolonyayı seçtik. 

Kolonya nedir?

Kolonya içerisinde etik alkol, saf su ve esans birleşiminden oluşan bir çözeltidir. İçerisinde bulundurduğu alkol oranına göre malzemeler derecelendirme yapılmaktadır. Kolonya aslında ilk geliştirildiği yıllarda sadece sağlık amaçlı kullanımlıştır. Kolonya bizim için bir diğer sembolü ise bayramların olmazsa olmazları olan kolonya aynı zamanda bayramlarda eve gelen misafirlere dökülen bir gelenek haline gelmiştir.

Evde kolonya nasıl yapabilirim?

Evde kolonya yapabilmeniz için ihtiyacınız olan malzemeler;

Malzemeler:

- 800 ml etil aklol,

- 12 ml limon esansı,

- 185 ml saf su

 İlk olarak limon esansı ve etil alkolü karıştırın  ardından limon esansının etil alkol içerisinde çözünmesini sağlamaktadır. Daha sonra saf su ekleyin ve çözeltiyi hazırlayın. Elde ettiğiniz karışımı süzmeniz gerekmektedir. Bunun için özel kolonya süzme kağıdı  veya bezi kullanmalısınız.

Tercihinize göre limon esansı yerine başka çeşit esanslarda tercih edebilirsiniz. Burda dikkat etmeniz gereken nokta evde süzme işlemini kullanmak biraz zahmetli olabilir, etil alkol kuvvetli bir yanıcı ve oatlayıcı özelliği bulunmaktadır. Bu noktada çok dikkatli olmanız gerekmektedir.

 

 

Yorumlar