Evde pedikür nasıl yapılır pedikür yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Gün içersinde ayaklar sadece sizi taşımakla kalmıyor! Ayakkabının içinde havasız kalan ve bakımsızlıktan nasırlaşan ayakları yaz mevsimlerinde saklamamak için..

Evde pedikür nasıl yapılır pedikür yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Güzellik salonlarına yeterli vakti ayıramayacak kadar yoğun bir iş hayatınız olabilir veya güzellik salonlarına yüksek meblağlar ödemek istemiyor olabilirsiniz. Ancak ayakların sadece vücudu taşımanın dışında bütün gün ayakkabının içerisinde kapalı kalan ve bakımsıızlıktan bir süre sonrada nasırlaşmaya başlar. Yaz mevsimlerinde nasırlaşmış ayakları saklamak için kapalı ayakkabıları tercih etmektense kendi ayak bakımızı kendiniz yapmanız gerekiyor ama nasıl? Elmaelma.com okurları için evde pratik ve kolay yöntemlerle ayak akımınızı yapmanın püf noktalarını derledik...

evde pratik yöntemlerle pedikür nasıl yapılır

İlk olarak ayaklarınızda oje varsa ojelerinizi aseton yardımı ile temizleyin. Daha sonra içerisine sütün içerisine sıcak su ilave edin ve ayaklarınızı 10 dakika kadar bekletin. Tercihinize göre içerisine bir kaç damla lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Evde ayak peeliingi ile veya pratik diyebileceğimiz şeker ve su ile ayaklarınıza peeling yaparak ayaklarınızı ölü derilerden arındırın. Bu işlem bittikten sonra E vitamini veya Shea içerikli bir krem ile ayaklarınızı nemlendirin. Tırnak etlerinizi geriye doğru itin. Son işlem olarak tırnaklarınızın üstünde kalan krem, oje ve aseton kalıntılarını yok etmek için ıslak bir pamuk yardımıyla silin. İşte bu kadar kolay!

Yorumlar