Evde pratik bir şekilde vücut bakımı nasıl yapılır malzemeler nelerdir?

Bir kaç adımla evde pratik bir şekilde kendi vücut yaplarınızı kendiniz yapabilirsiniz! oldukça ekonomik olan bu yağlarla kendi bakımınızı kendiniz yapın!

Evde pratik bir şekilde vücut bakımı nasıl yapılır malzemeler nelerdir?

Günlük olarak yaptığımız ve vücudun ihtiyacı olan nemi sağlayabilmek adına nem sağlayan kremler ve yağlara ihtiyacımız var. Ancak sürekli olarak kullandığımız vücut bakım ürünlerine çokça paralar harcıyoruz. Bugün elmaelma.com okurları için oldukça masrafsız ve doğal olan vücut bakım yağını kendiniz evde yapmanın püf noktalarını sıraladık. Çeşit çeşit sıraladığımız bu yağları tercihinize göre seçip evde yapabilirsiniz işte tarifi...

BİBERİYE YAĞI!

Bu yağı hazırlamak için kullanacağınız malzemeler bir çay bardağı zeytinyağı, biberiye ve nane. Biberiye ve nane bitkilerini taze olarak tercih ederseniz çok daha sağlıklı ve güzel kokulu bir yağ elde edebilirsiniz. Küçük bir cam kavanoz içerisine malzemeleri koyduktan sonra ağzını sıkıca kapatarak 2-3 hafta kadar bekletin ve bir pamuğu karışıma batırıp yumuşak hareketlerle masaj yaparak cildinize uygulayın.

TURUNÇGİL SEVENLER İÇİN...

1 portakal ve 1 limonun kabuklarını rendeleyerek küçük bir kaba alın ve üzerini örtecek kadar zeytinyağı ekleyin. Yağınızı kullanmaya başlamadan önce 1-2 hafta kadar bekleyin.

KOKUSU HARİKA! LAVANTA YAĞINI YAPMAK İÇİN...

10 damla lavanta esansını, yarım çay bardağı hindistan cevizi yağı ve 10 gram vazelin ile karıştırın. Vazelini güzelce ezerek yağa iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı her gün yatmadan önce ellerinize, yüzünüze ve tırnaklarınıza uygulayabilirsiniz.

HEM CİLDİ YENİLİYOR HEM BAKIM YAPIYOR! ALEO VERA YAĞI!

Bu yağ için gereken malzemeler, 3 gram balmumu, yarım çay bardağı hindistan cevizi yağı, badem yağı ve 1 fincan aloe vera jeli. Balmumu, hindistan cevizi yağı ve badem yağını 3 yemek kaşığı ılık suyla karıştırın ve balmumunun erimesini bekleyin. Eridikten sonra tüm malzemeleri aloe vera jeliyle birleştirerek iyice karıştırın ve homojen bir karışım elde edin. Karışımı cam kavanozda saklayın.

VANİLYA YAĞI

Yarım kahve fincanı zeytinyağı ve badem yağını karıştırın. İçerisine 3 yemek kaşığı toz vanilya ya da 2-3 çubuk taze vanilya ekleyin. Kreminize koku vermek isterseniz 1 limonun, portakalın ya da greyfurtun kabuğunu rendeleyerek içerisine karıştırabilirsiniz

Yorumlar