Evde pratik yöntemlerle çamaşır yıkamanın püf noktaları nelerdir?

Çoğu zaman kullandığınız deterjan yüzünden veya yanlış yıkama yöntemlerinizden kaynaklı olan yine çamaşırlara oluyor! İşte çamaşır yıkamanın sırrı!

Evde pratik yöntemlerle çamaşır yıkamanın püf noktaları nelerdir?

Çeşitli farklı yöntemler yüzüznden veya kullandığınız deterjanlar kıyafetlerinizin küçülmesine veya zarar göremsine neden oluyor! Bu yüzden tüm bunlara bir dur diyebilmek adına, bugün sizler için çamaşır yıkamanın bir kaç püf noktasını sizlerle paylaştık! Bu püf noktalar sayesinde çamaşırlarınız artık güvende! İşte hayat kurtaran püf noktalar...

AĞIZ GARGARASINI ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE KULLANDINIZ MI?

Çamaşır makinenizin daha etkili çalışmasını sağlamak için düzenli olarak dezenfekte etmeniz gerekmektedir. Bu yüzden makineniz için aldığınız bazı özel deterjanlar aksine makinenizin çeşitli sorunlara yol açmasına neden olabilir. Bu yüzden sizin için bir pratik yöntem düşündük! Makinenizde deterjan koyduğunuz yere bir su bardağı ağız gargarası koyarak makinenizdeki biriken bakterilerin temizleyebilirsiniz.

ÇAMAŞIRLARINIZ İÇİN ÖZEL FİLELER KULLANIN!

Özellikle sürekli olarak çift çorapların kaybolması durumunun önüne geçebilmek için özel olarak satılan filelerden kullanarak eşyalarınızın sağa sola dağılmasını engelleyebilirsiniz.

BİR TABLET ASPİRİN HAYATINIZI KURTARABİLİR!

Aspirinin içindeki salisilik asit beyaz kıyafetlerinizde oluşan sararmaları yok eder. Çamaşırmakinenize birkaç aspirin tableti koymak kıyafetlerinizin beyaz kalmasını sağlayacaktır.

BEBEK ŞAMPUANI ÇEKEN KIYAFETLERİNİZ İÇİN MUAZZAM ÇÖZÜM!

Bir kaba biraz bebek şampuanı ve ılık su doldurun ve çeken kıyafetlerinizi 10-15 dakika bu suda bekletin. Ardından bir havlu ile kurulayın ve tamamen kuruması için yatay olarak yerleştirin. Bebek şampuanı giysinizin ipliklerini genişleterek eski boyutunu dönmesini sağlayacaktır.

Yorumlar