Evde pratik yöntemlerle cilt yenileme yöntemleri nelerdir kendi cilt detoksunuzu kendiniz yapın!

Günün yorgunluğunu atmak için sadece zihninizin değil aynı zamanda cildinizinde ihtiyacı var! Evde pratik bir şekilde cildinizi yenilemenin sırrını paylaştık!

Evde pratik yöntemlerle cilt yenileme yöntemleri nelerdir kendi cilt detoksunuzu kendiniz yapın!

Her kadın gibi şüphesiz en çok dikkat ettiğimiz ve üzerine kafa yorduğumuz konulardan biri de cilt bakımıdır. Gün içersinde yoğun geçen gün sonunda evde pratik bir şekilde uygulayabileceğiniz cilt bakımı önerileri sayesinde cildinizin tüm yorgunluğunu alarak yenilenmesini sağlayabilirsiniz. Işıl ışıl bir cilde sahip olabilmek için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz...

ÖLÜ HÜCRELERİN GİTMESİ GEREK!

Ciltteki ölü hücreler bir araya toplandığı zaman cildinizin pütürlü ve cansız görünmesine neden olur. Gün içersinde cildiniz daha yorgun görünmesine engel olmak için cildinizdeki ölü hücrelerden arındırmanız gerekmektedir. Cildinizdeki ölü hücrelerden kurtulmak için belirli zaman aralıklarında cildinize peeling yapmayı ihmal etmemeniz gerekiyor. Cilt tipinize göre tercih ettiğiniz peelingleri haftanın belirli günlerine yayarak düzenli olarak yapmaya özen gösterin. 

cildi yenilmek için yapılması gerekenler

HER CİLDİN NEME İHTİYACI VARDIR!

Her ne kadar bu madde sadece kuru ciltlere hitap ediyormuş algısı yaratsa bile her cilt tipin belirli oranlarda neme ihtiyacı bulunmaktadır. Bu yüzden cilt tipinize göre nemlendiriciler kullanmanız gerekmektedir. Cildinizin ihtiyacı olan nemi sağladığınızda cildinizin ilerleyen dönemlerinde erken kırışmanın önüne geçerek bu süreci uzatabilirsiniz. Aynı zamanda cildinize ışıltı katarak daha canlı görünmesine yardımcı olabilirsiniz.

cildi yenilemek için

YORGUN GÖZLERE ELVEDA!

Günlerinizin oldukça yoğun geçen bir dönemde olabilirsiniz. Ancak her ne kadar yorgun ve yoğun olursanız olun dinamik ve canlı görünmeniz gerekiyor! Yorgunluğu dışa yansıtan en belirgin yerlerden biri de gözlerdir. Bu yüzden gözlerinizin yorgunluğu dışa yansıtmaması için gün içerisinde parmaklarınızla bir kaç dakika gözlerinize masaj yapmayı ihmal etmeyin. Böylelikle lenfatik drenajı kolaylaştırarak göz altı torbalarınızın azalmasına yardımcı olabilirsiniz. 

cildi tazelemek

KENDİNİZİ DİNLEME ZAMANINIZ OLSUN!

Etrafınızda bir çok kişiye yardımcı olabiliyor veya bir çok olayın üstesinden gelmeyi başarabilirsiniz. Ancak her ne kadar başarılı olsanız bile her insanın dinlenmeye ihtiyacı olabilir. Bu yüzden belirli dönemlerinde kendinize vakit ayrımayı ve birazda insanların size yardımcı olmasına ve yükünüzü hafifletmesine izin verin! 

Yorumlar