Evde saçımızı boyarken nelere dikkat etmeliyiz saçınızın parlak olması için...

Evde saçımızı boyarken nelere dikkat etmeliyiz? Sizde saçınızı evde boyamak isteyenlerdenseniz bu önerilere bir göz atmalısınız!

Evde saçımızı boyarken nelere dikkat etmeliyiz saçınızın parlak olması için...

Kadınlar zaman zaman saçlarında değişiklik yapmayı severler. Bu değişiklik, bazen saçın modelinde olurken, bazen de rengiyle alakalı olabilmektedir. Saç rengini değiştirmek isteyen kadınların en çok korktuğu şey sürekli olarak kuaföre gitmeye ihtiyaç duymak zorunda kalmasıdır. Peki kendimizde yapmak istediğimiz bu değişikliği evde yapabilir miyiz? Evde saç nasıl boyanır? Saçımızı boyarken nelere dikkat etmeliyiz? İşte tüm bu soruların yanıtını siz elmaelma.com okuyucularımız için hazırladık. 

EN DOĞRU SAÇ RENGİNİ SEÇMEK

Kuaförde saç boyatmanın en güzel tarafı, kendimizi güvenilir bir ele bırakıyor olmamızdır. Siz hangi rengi istediğinizi söylersiniz, o da size uygun olacağını düşündüğü rengi söyler. Saçınız bazı renkler için uygun olmayabilir. Çok koyu bir renge sahipseniz ve saç renginizi açmak istiyorsanız, bu saçınıza açıcı kullanılacak anlamına gelmektedir. Bu da saçınızın muhtemelen yıpranmasına neden olacaktır. Boya renginizi seçerken saç renginizden en fazla 2 ya da 3 ton koyusunu ya da açığını tercih etmelisiniz. Daha ileri tonlar saçınız tarafından kabul edilmeyebilir. Bu da boşa çaba harcamanız anlamına gelir.

SAÇ RENGİNİZİN CANLI OLMASI İÇİN İKİ KUTU BOYA KULLANIN 

Satın aldığınız boyalar, saçınıza istediğiniz rengi verebilmeniz için üretilmiştir. Ancak saç yoğunluğunuz ve uzunluğunuzu göz önüne alarak, iki kutu boya almak her zaman için rengi çok daha iyi elde etmenizi sağlayacaktır. Böylece saçınızı boyarken, yetti mi yetmedi mi diye endişelenmenize de gerek kalmayacaktır. Her bölgenin eşit olarak boyanması sayesinde, renk daha canlı olacaktır. 

KISA SAÇLARI BOYAMA TAKTİKLERİ! 

Kısa saçı boyamak, en az uzun saçı boyamak kadar meşaakatli bir iştir. Çünkü saçınızı boyarken, teninizin de boyanması gibi bir durum söz konusu olabilir. Bunun için, kısa saçı boyarken daima yukarı doğru tutmaya çalışın. Ağaşı düşen saçlarınızın alnınızı ve şakaklarınızı boyamasına izin vermeyin. Boya tenden çok zor çıkmaktadır. Boya yapmadan önce alnınıza vazelin sürmeniz, boya bulaşan yerler için kolaylık sağlayacaktır. 

SAÇ BOYARKEN ETRAFA DİKKAT! 

Saç boyanmasının aslında en zor tarafıda etrafa bulaşma ihtimalidir. Özellikle banyodan sonra, ıslak saçtan akan damlalar her yeri boya içinde bırakabilir. Ya da yastık kılıflarınız veya havlularınıza bulaşabilir. Bu nedenle saçınızı boyayacağınız zamanlar, sizin kendinize ait tek bir havlu olması, diğer havlularınızın lekelenmelerini önleyecektir. iğer bir seçenek olarak da eski bir yastık kılıfı kullanabilirsiniz. İlk birkaç gün kıyafetlerinizin de boyanmaması için saçınıza eşarpla model verebilirsiniz.İLK DEFA SAÇ BOYAYANLAR İÇİN! 

Cesur olun ve doğru renge karar verdikten sonra harekete geçin! Önemli olan tek şey kendinizi nasıl daha iyi hissedeceğiniz.

 

Yorumlar