Evde şampuan nasıl yapılır? Doğal şampuan yapımı ve gerekli malzemeler...

Tamamen doğal ve katkısız malzemeler ile kendi şampuanınızı kendiniz yapmaya ne dersiniz? İşte gerekli malzemeler...

Evde şampuan nasıl yapılır? Doğal şampuan yapımı ve gerekli malzemeler...

Şampuan saçlar için çok önemlidir, içerisinde katkı maddesi olan şampuanlar saçlarımızı çok fazla yıpratır. Doğal olarak satılan şampuanların ise ne kadar doğal olduklarından asla emin olamayız ne yazık ki. Bizde sizler için 2 ev yapımı şampuan tarifi hazırladık! Mutlaka denemenizi öneririz...

1. Öneri

Malzemeler

Papatya çayı ya da kurutulmuş papatya
Zeytinyağlı sabun rendesi
Gliserin
 

Hazırlanışı: 2 bardak su da kurutulmuş papatyaları kaynatın. Çok fazla kaynatmamaya dikkat edin, hafif sarı olmaya başladığında kapatın ve iyice demlenmesi için 5-10 dakika bekleyin. Papatyalı suyu iyice süzdükten sonra 1 avuç dolusu sabun rendesini ilave edin. Burada dikkat edilmesi gereken, sabun rendelerinin kendi kendine erimesini beklemektir. Sabun iyice eridikten sonra 2 çorba kaşığı gliserin ekleyin. Yaptığınız bu şampuanı mutlaka serin ve kuru bir yerde muhafaza edin.

2. Öneri

Malzemeler

Sıvı zeytinyağı
Sabun rendesi
Lavanta yağı
 

Hazırlanışı: 1 yemek kaşığı sıvı zeytinyağını ve bir avuç dolusu doğal sabun rendesini ilk önce iyice karıştırın. Daha sonra içine güzel koku vermesi ve saçlarınızı beslemesi için 5 damla lavanta yağını ekleyin. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra bir şişenin içerisine de koyun. Karıştırma işlemini şişenin içerisinde de uygulayın. İşte şampuanınız hazır. Şampuanınızı serin bir yerde saklamayı ve kullanmadan önce iyice çalkalamayı unutmayın.

Yorumlar