Evde soğuk kahve nasıl yapılır püf noktaları ve malzemeleri nelerdir?

Bugün sizler için evde pratik bir şekilde soğuk kahve yapmanın püf noktalarını hazırladık. Sizde evde bu tarifle kendi soğuk kahvenizi kendiniz yapabilirsiniz.

Evde soğuk kahve nasıl yapılır püf noktaları ve malzemeleri nelerdir?

Elmaelma.com okurları için bugün sıcak havaların yaklaşmasıyla soğuk içecek arzusunu bir adım daha kolay ulaşabilmeniz için evde pratik bir şekilde soğuk kahve yapımını ve malzemelerini sizler için sıraladık. Hadi gelin hep beraber birer buz gibi bir kahve yapalım!

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı kahve

3 adet kesme şeker

1 adet buz parçası

1 su bardağı süt

3 – 4 yemek kaşığı sıcak su

Yapılış aşaması; Öncelikle kahve ve şekeri servis edeceğiniz bardağa koyun ve üzerine sıcak suyu ekleyip eritin. Daha sonra üzerine sütü ekleyin. Üzerine biraz süt köpüğü koyun. Buz parçasını atın ve en üzerine de yine süt köpüğüyle kapatın. Üzerine de biraz kahve serpiştirin.
İçeceğiniz hazır. 

Kahvenin üzerine süt köpüğü nasıl yapılır? Küçük bir kavanozun yarısına kadar süt koyun. O sırada ocağa da biraz kaynaması için su koyun.
Kavanozu 30 – 40 saniye kadar ağzı kapalı şekilde iyice çalkalayın.
Daha sonra kavanozu kaynayan suyun içine yavaşça oturtun dikkat edin çatlamasın. 30 – 40 saniye de suda bekletin ve işte süt köpüğünüz kullanıma hazır. Yalnız süt köpüğünü nescafeyi hazırladıktan sonra yapın çünkü belli bir süreden sonra sönüyor.

Yorumlar