Evlilikte yaşanan sorunlar nelerdir?

Her ne kadar aşkın evlenince yerini alışkanlığa bırakacağı söylense bile sizler için duygusallığın evlilikteki önemini derledik.

Evlilikte yaşanan sorunlar nelerdir?

 

Yapılan araştırmalara göre evlilikte bir süre sonra yaşanılan sorunların aksine, çiftlerin birbirlerine olan davranışları evliliği bitirdiğini öne sürülmektedir. Çiftlerin mide de kelebeklerin uçmaya başladığı dönemlerle başlayan ilişkiler bir süre sonra tek yastıkta kocamak için atılan adımlarla devam etmektedir...

İlk sorulan sorunun cevabı olan 'evet'le devam eden yaşamda çiftler arasında duygusallığın devrede olması gerekir. Bir süre sonra çiftler arasında yaşanan sorunlarda çiftler ilk olarak kendi analizlerini yapmaları gerekmektedir. Fakat aksine duygusallı devre dışı kaldığı zaman sorunlar zaman ilerledikçe büyümeye başlar. Çiftler arasında yaşanan gerginlikler bir süre sonra duygu yoğunluğundan karmaşık bir hal almaya başlar. Sorumluluklar ve yaşanan sorunlar arka arkaya gelmektedir. Çiftler arasında ilerleyen zamanlarda birbirlerini anlayamama gibi durumlar yaşanır.

evlilikte duygusallığın önemi

İşte bu aşamada duygusallık devreye girmektedir. Yapılan araştırmalara göre uzmanlar bu konu hakkında bazı öneriler sunuyor...

Evlilik sürecinde birden fazla boyutlar yer almaktadır. Duygusal zeka olarak adlandırılan çiftler arasında karşı tarafı anlayabilmek ve algılama gibi kişinin kendi duygularını ifade etme şekline denilmektedir. Son zamanlarda evliliklerde duygusal zekanın oldukça gerekli olduğu uzmanlar tarafından söylenmektedir. Evliliklerde ve ilişkilerde duygusal zekanın varlığı ilişkileri ve evliliği son derece uyumlu kılmaktadır. Evliliklerde terapiye gitmek çiftlerin anyalamadıpı dışardan bir görüş ile aralarındaki boşluğu fark ederler. Bu konuda kolaylıkla empati kurabilme becerileri gelişmiş olur. Bir başkasının gözüyle ilişkiye farklı bir açıdan bakmak duyguları bir an için yaşamaktır.

evlilikte duygusallığın yeri

Evlilikte yaşanan problemlerden biri olan çiftlerden biri herhangi bir olay saçma bulduğu zaman işin içerisinde duygusal zekayı sokarak aslında yaşanan olayın hiç de saçma olmadığının farkında olmasını sağlamaktadır. Duygusal zekayı öner çıkarmak demek, çiftlerin birbirlerine karşı son derece açık olmasını, uzun bir zamandan sonra tekrar birbirlerine zaman ayırabilmeyi başarmaktadır.

Yorumlar