Feng shui nedir ev feng shui ile nasıl dizayn edilir?

Yaşam alanlarınızda Feng shuiye yer açın, mutluluğa ve huzura ulaşın!

Feng shui nedir ev feng shui ile nasıl dizayn edilir?

Rüzgar ve su anlamına gelen Feng shui, metafiziksel enerjiler ile birleşir ve bulunduğu ortama mutluluk yayar. Bu inanç çok eski zamanlardan beri devam etmektedir. Feng shuinin amacı bize fayda sağlayacak bu enerjiyi en iyi şekilde yakalamaktır. Yaşadığımız mekanlarda doğru olarak uygularsak huzur ve mutluluğu yakalamamızda bize yardımcı olacaktır. Feng shui yaparken yaşadığımız mekanlarda dikkat etmemiz gereken birkaç şey vardır, işte onlar...

YATAK ODASI

Hayatımızın üçte birini uyuyarak geçiriyoruz; bu yüzden yatak odalarının hayatımız üzerinde büyük etkisi vardır. Tasarımlarına son derece özen gösterilmeli. Yatak odaları sakinleştiricidir. Yumuşak tonlar ve yuvarlak formlu nesneler kullanılmalı, ana konu yatak olduğundan, hiçbir şekilde kapı karşısına konmamalıdır. Böylece enerji, uyuyanlar üzerine doğrudan gelmemiş olur. Aşırıya kaçmamak şartı ile sevgi ve sıcaklık rengi olan kırmızı ile yatak odalarında canlılık sağlanabilir; kırmızı yastıklar, mumlar kullanılabilir. Aynalar derinlik hissi yaratıyor, yansıttığı siluetler yabancı olarak algılanabildiğinden, çiftler arasında sorunla ortaya çıkartabilir. Diğer bir aktif eşya olan televizyon, uyku boyunca insanların güçleri geri kazanmalarını engellediğinden yatak odalarında kullanılmamalıdır. Çarşafların rengi kesinlikle mavi ve siyah tonlarda olmamalıdır. Bu, çiftler arasında soğukluğa neden olabilir. Yatak dikdörtgen, başlıklı ve sağlam bir duvar yüzeyine yaslanmış olmalı. Yatak odanın içinde çapraz duran veya sağlamlık hissi vermeyen bir pencere önüne yerleştirilmemelidir.. Çiftlerin kua sayıları(kişinin doğum tarihine göre hesaplanarak bulunan ve bu sayede şanslı ve şanssız yönlerimizi ortaya çıkaran sayılardır) hesaplandıktan sonra yatak odasında uyum için gerekli tasarım yapılabilir.

BANYO

Beyaz renk ve açık pastel tonları hakim olmalıdır. Aydınlık ve taze hava giriş sağlanmalı, her zaman temiz ve kapısı kapalı olmalıdır. Kırmızı ve tonları ateş elementi olduğundan banyoda yok edici etki yaratır. Zenginliği simgeleyen suyun kontrolsüz akması engellenmeli, arızalı musluklar onarılmalı ve klozet kapağı daima kapalı tutulmalı.

OTURMA ODASI

Evin ruhu ve merkezi olan oturma odası, pozitif enerjiyi çekme açısından en iyi form kare ve dikdörtgendir. Oturma odası evin kalbidir. Aile bireyleri burada beraber zaman geçirir ve misafirlerini karşılarlar. Ayna ve parlak yüzeyler, chi enerjisini yansıtma özelliğine sahiptir. Giriş kapısın karşısına, enerji akışını engelleyici yüksek nesneler (mobilya) yerleştirilmemeli, aynı zamanda giriş kapısı ile pencere karşılıklı olmamalıdır. Chi enerjisinin, kapıdan girince pencereden çıkmadan rahat bir şekilde oturma odasının içinde dolaşması sağlanmalıdır. Eğer odada şömine planlanıyorsa odanın güney, güneybatı kesimine yerleştirmek doğru olur. Oturma odasında keskin mobilya kenarları, kaba oyma ve yırtıcı hayvan şeklinde süsler olmamalı. Ayrıca fazla mobilya enerji akışını zorlaştırır. Mobilya boyutları odanın oranlarına uymak zorundadır. Aydınlatmaya yeterli önem verilmelidir. Durgunlaşmış negatif enerjiyi dağıtmak için odaya kristal avize asmak mükemmel olur, kristallerin parlak ışıltıları şenlik havasını yaratır. Tavan ortasında taşıyıcı kiriş veya dekoratif sarkıtlar var ise altına oturma grubu konmamalıdır. Antika eşyaların geçmişleri iyi bilmiyorsa, oturma odasında sergilemekten kaçınılmalıdır.

Yorumlar