Fırında antrikot sarma nasıl yapılır? Fırında antrikot sarma yapmanın püf noktaları nelerdir?

Bugün sizler için yemek tariflerimiz arasından fırında anrtrikot sarmasının tarifini hazırladık. Sizde bu tarifi evinizde deneyerek sofralarınıza lezzet katın.

Et severler bugün sizler için yemek tarifleri arasında fırında antrikot sarmasının yapılış aşamasını hazırladık. Sizde evlerinizde bu tarifi deneyerek akşam sofralarınıza lezzet üstüne lezzet katabilirsiniz. Kısmet Lokantası & Mutfak Şefi Asım Güner anlattı.

MALZEMELER:

-100 gr tereyağ

- 4 adet ince dövülmüş antrikot

- 250 gr ıspanak 

- 250 gr mantar

- 2 diş sarımsak

- 1 adet kuru soğan

- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

- 1 yemek kaşığı tane mısır

- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

- 2 adet kırmızı biber

- 2 adet yeşil biber

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

Püf noktası: Antrikotları kasabınızdan satın aldıktan sonra üzerine streç film serip döverek inceltebilirsiniz!

Yapılış aşaması: Biftekleri marine etmek için; rendelenmiş kuru soğanın suyunu çıkartın. Süt, ayçiçek yağı ve defne yaprağıyla karıştırın. İnce dövülmüş biftekleri hazırladığınız marine karışımında, buzdolabında bekletin.
İç harcı için; nemli bir bezle üzerlerini temizlediğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin.
Kabuğunu soyduğunuz havucu rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkardığınız dolmalık biberi uzun ince şeritler halinde doğrayın.

Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Piyazlık doğranmış kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sırasıyla; rendelenmiş havuç, dilimlenmiş mantar ve dolmalık biberleri ekleyip pişirme işlemini sürdürün.
Salça karışımıyla renk verip baharatlarla tatlandırdığınız iç harcı ocaktan alın. Kısa bir süre soğuttuğunuz iç harcı rendelenmiş kaşar peyniriyle harmanlayın.

Marine biftekleri buzdolabından çıkartıp fazla sosunu süzdükten sonra iç kısımlarını hazırladığınız iç harçla doldurup rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını pişerken açılmaması için kürdan yardımıyla tutturun.
Sarma işlemi bittiğinde hazırladığınız biftek sarmaları yağsız tavada ters yüz ederek kızartın. Tercihinize göre hazırladığınız farklı bir sosu üzerine dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

antrikot sarması nasıl yapılır

Yorumlar