Fırında kırmızı biber dolması nasıl yapılır malzemeler nelerdir?

Yeşil biber dolması sevmeyenlere leziz mi leziz bir tarif hazırladık. Fırında pişen kırmızı biber dolmasına bayılacaksınız.

Fırında kırmızı biber dolması nasıl yapılır malzemeler nelerdir?


Bugün siz değerli elmaelma.com okurlarımız için fırında kırmızı biber dolması hazırladık. Tencere yerine fırında pijen bu dolma hem çok farklı hem de tadına doyum olmuyor. İşte kırmızı biber dolma tarifi ve malzemeleri...

Malzemeler

6 adet kırmızı dolmalık biber
İçi için:
350 gram yağlı kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
1 çay bardağı kırık pirinç
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1/2 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı biber salçası

NASIL YAPILIR?

Dolma içinin tüm malzemelerini bir kabın içerisinde karıştırın. Biberlerin sapının bulunduğu üst kısmını dikkatli bir şekilde kesin. İçlerindeki tohumlu kısmı çıkarın.

Ardından dolma içini kaşık yardımıyla biberlerinizin içerisine aktarın ve kaşık yardımıyla düzeltin.

Üzerine bir kenara koyduğunuz kapakları koyun. Ardından biberlerinizi orta boy bir borcam ya da seramik kabın içerisine yerleştirin.

Sosu için tüm malzemeleri karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin. Dolmaların üzerini varsa kapağı, yoksa folyo ya da yağlı kağıt yardımıyla güzelce kapatın ve fırına verin.

170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırından almadan önce üzerini açın ve 5-10 dakika bu şekilde bırakarak üzerinin kızarmasını sağlayın. Fırından çıkarın ve servis edin.

Yorumlar