Focaccia ne demek tarifi nedir malzemeleri ve püf noktaları

Focaccia tarifi ve malzemeleri nelerdir? Farklı kültürlere ve lezzetlere açık olanlar için İtalyan lezzeti olan 'Focaccia' tarifini hazırladık!

Focaccia ne demek tarifi nedir malzemeleri ve püf noktaları

İtalyan mutfağı lezzetlerinin gözdeleri arasında yer alan 'Focaccia' nedir, nasıl yapılır? gibi soruları, farklı kültürlere ve lezzetlere açık olup merak edenler için yapılışı oldukça pratik olan bu lezzetin tarifini elmaelma.com okurlarıyla paylaştık! Sizde oldukça lezzetli ve pratik olan bu lezzeti mutfaklarınızda deneyerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz! Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

500 gram un
375 ml ılık su
100 gram dilimlenmiş siyah zeytin
50 gram kurutulmuş domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal taze kekik
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu
2 dal taze biberiye

Nasıl yapılır? Ilık su ve mayayı derin bir karıştırma kabında karıştırın.
Elenmiş un, tuz ve zeytinyağını ekleyin. Kıvam alana kadar hamuru yoğurun. Hafif cıvık bir kıvamda olan bu lezzetli ekmek hamuruna ayıkladığınız taze kekik yapraklarını katın ve karıştırın.

Ekmeği kestiğinizde görmek istediğiniz üzere kurutulmuş domates dilimlerini bütün ya da küçük küpler halinde keserek ekmek hamuruna ilave edin. Doğranmış siyah zeytinleri ekleyin.
Elle veya tahta bir kaşık yardımıyla hamuru son bir kez karıştırın. Kullanacağınız kalıp ya da fırın tepsisine hazırladığınız hamuru yuvarlak ya da dikdörtgen şeklinde yayın. Mayalanıp, kabarması için hamuru bu şekilde 30 dakika kadar oda ısısında bekletin. Mayalanan hamurun üzerine bir yumurta fırçası yardımıyla zeytinyağı sürün. Deniz tuzunu ve ayıkladığınız taze biberiyeyi serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirerek ekmeğinizi hazırlayın. Fırından çıkan ekmeği kalıbından aldıktan sonra bir ızgara teli üzerinde dinlendirin. Aralarda üzerine zeytinyağı sürerek biberiyenin tüm aroma ve lezzetini içine hapsetmesini sağlayın. Tamamen soğuduktan sonra servise hazır hale getirebilrisiniz.

Yorumlar