Fondöten nasıl sürülür herkesin yaptığı büyük hata!

Fondöteni doğru sürdüğünüze emin misiniz? Ünlü makyaj uzmanı Fabio Sarra fondöten nasıl sürülür sorusuna yanıt verdi ve uyardı: Asla ellerinizi kullanmayın!

Ellerimizle fondöten sürmek hepimizin kullandığı en pratik yol. Ancak BeYou and Charlotte Tilbury markasının makyaj uzmanlarından Fabio Sarra'ya göre bu fondöten sürmenin en yanlış yolu.

Peki fondöten nasıl sürülür?

Fabio Sarra'nın verdiği detaylara göre fondöten sürmeye yüzünüzün merkezinden başlamanız gerekiyor ve yanlara doğru ürünü dağıtmanız gerekiyor. Bunun nedeni çoğu kişinin burun ve yanak çevresinde kızarıklıklarının olması ve daha fazla kapatmaya ihtiyaç bulunması. 

Ayrıca fondöteni her yere bulaştırmamak ve doğru miktarda kullanmakta da önemli. Fabio Sarra'ya göre yüzdeki kusurları kapatmak için kullanılan fondötenin miktarı da kusurlu bölgelerde arttırılması diğer bölgelerde azaltılmalı.

UZAKDOĞU'NUN İLGİNÇ YÖNTEMİ

Koreli makyaj uzmanlarının baz uygulaması daha uzun süre kalıcı tutmak için geliştirdikleri bir yöntemi de öğrenmekte fayda var. Bu yönteme göre yüzünüze fondöteni sürüp istiyorsanız kontür uygulaması yapıyorsunuz. Daha sonra yüzünüze bebek pudrasını bir sünger yardımıyla sürüyorsunuz. Ardınan 30 saniye boyunca yüzünüzü aralıklarla buzlu soğuk suya batırıyorsunuz. Bu yöntem Korece'de 'dalış, dalma' anlamına gelen Jumsu yöntemi olarak anılıyor. Makyaj sanatçısı 22 yaşındaki Kristina Pustov, YouTube sayfasındaki tekniği gösteren bir video yayınladı. 

 

Yorumlar